Bažnyčios remontui aukojo ir įmonės, ir parapijiečiai

Pa­ši­lės šv. Bar­bo­ros baž­ny­čio­je – di­de­lės per­mai­nos. Po re­mon­to mal­dos na­mai pa­kvi­po da­žais ir su­tvis­ko jau­ku­mu. Šio­je baž­ny­čio­je per 20 me­tų nuo jos grąži­ni­mo ti­kin­tie­siems – tai pir­mas ir la­bai lauk­tas re­mon­tas.

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Kle­bo­nas Ri­man­tas La­niaus­kas džiau­gia­si iš­gra­žė­ju­siais mal­dos na­mais.

Pa­ši­lės šv. Bar­bo­ros baž­ny­čios kle­bo­nas Ri­man­tas La­niaus­kas sa­ko re­mon­to dar­bams ren­gę­sis ir lė­šas kau­pęs dve­jus me­tus. Re­mon­tas bu­vo bū­ti­nas, ver­kiant rei­ka­lin­gas. Gal to­dėl, kad mal­dos na­mai iki re­mon­to at­ro­dė tik­rai liūd­nai ir ny­kiai, da­bar kon­tras­tas – ne­įti­kė­ti­nai ryš­kus. „Prieš ke­lerius me­tus čia bu­vę žmo­nės baž­ny­tė­lės ne­be­pa­žin­tų“, – džiau­gia­si kle­bo­nas.

 

Pasiles_baznycia

Taip Pa­ši­lės baž­ny­čia at­ro­dė prieš­ka­rio lai­kais.


Pa­sta­to vi­du­je šią va­sa­rą bu­vo iš­da­žy­tos lu­bos ir sie­nos. Baž­ny­čia jau se­no­kai ne­be­kū­re­na­ma. To­kiam di­de­liam pa­sta­tui – tai tik į nau­dą, tad ti­ki­ma­si, kad re­mon­tas  džiu­gins il­gai.

Ka­dan­gi ši baž­ny­čia – vals­ty­bės sau­go­mas ar­chi­tek­tū­ri­nis ob­jek­tas, pa­sak kle­bo­no, te­ko at­lik­ti pri­va­lo­mus do­ku­men­tų de­ri­ni­mo dar­bus, gau­ti ati­tin­ka­mus lei­di­mus, su­ras­ti rei­ka­la­vi­mus ati­tin­kan­čią ser­ti­fi­kuo­tą įmo­nę.

 

pails_banyia__g_nem_ntr_005


Kle­bo­nas dė­ko­jo vi­siems, pri­si­dė­ju­siems prie re­mon­to dar­bų. Jei ne pa­ra­pi­jie­čių ir įmo­nių lė­šos – už­si­brėž­tų tiks­lų pa­siek­ti ne­bū­tų pa­vy­kę. Re­mon­tas, pa­sak kle­bo­no, at­siė­jo 37 400 li­tų. Dar­bus at­li­ko UAB „Bal­tuk­mės sta­ty­ba“.

„La­bai džiau­giuo­si, kad fi­nan­siš­kai pri­si­dė­jo be­veik vi­sos di­džio­sios Uk­mer­gės įmo­nės. Gai­la tik, kad ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė nė li­to biu­dže­te ne­ra­do“, – kal­ba per pas­ta­ruo­sius du mė­ne­sius su iš­ties­ta ran­ka be­veik kas­dien į ver­slo įmo­nes bel­dę­sis R. La­niaus­kas.

 

pails_banyia__g_nem_ntr_007


Dva­si­nin­ko pla­nuo­se jau nau­ji su­ma­ny­mai – jis ke­ti­na įgy­ven­din­ti se­ną sva­jo­nę – ap­švies­ti Die­vo na­mus. Šiuos dar­bus jau de­ri­na su baž­ny­čių fa­sa­dų ap­švie­ti­mus at­lie­kan­čia įmo­ne.

 

pails_banyia__g_nem_ntr_008


18 am­žiu­je (1789 me­tais) sta­ty­ta šv. Bar­bo­ros baž­ny­čia, kaip ir dau­ge­lis mal­dos na­mų, so­viet­me­čiu bu­vo už­da­ry­ta. 1962 m. baž­ny­čia bu­vo so­vie­ti­nės val­džios na­cio­na­li­zuo­ta, jos in­ven­to­rius iš­grobs­ty­tas ir su­nai­kin­tas. 1964 m. jo­je įreng­tas ki­no te­at­ras „Ra­ke­ta“. Ti­kin­tie­siems baž­ny­čia grą­žin­ta 1991 me­tais.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų