Himną gieda kiekvieną rytą

Į sukurtą visame pasaulyje neseniai giedoto Lietuvos himno vaizdo klipą papuolė ir mūsų kraštas. Jame galime išvysti himną giedančius Pabaiske šiuo metu viešinčius stovyklautojus. Liepos 6-ąją vienu metu skambėjusios Vinco Kudirkos „Tautiškos giesmės“ vaizdo klipas sudėtas iš daug atskirų kadrų.

 Stovyklavietės metraščio nuotr. Himną giedojo ir patys mažiausieji.


Juose – įvairiose Lietuvos vietose bei užsieny himnui susitelkę tautiečiai. Matome Norvegijoje, Didžiojoje Britanijoje, Ukrainoje, Naujojoje Zelandijoje, Pietų Afrikos Respublikoje, Kolumbijoje, Japonijoje giedančius lietuvius.

Klipe – ir akimirka iš Pabaisko seniūnijos Sukinių kaimo, kur stovyklauja vaikai ir jaunuoliai, pakviesti čia įsikūrusios viešosios įstaigos „Skautų slėnio stovyklavietė“.

Jos vadovas Jonas Dragūnas, buriantis ir jūrų skautus, pasakojo, jog nebe pirmą vasarą stovykloje verda vadovų, skautų ir jų veikla besidominčiųjų gyvenimas. Stovyklautojai čia atvykę iš visos Lietuvos, yra ir ukmergiškių. 

„Himną giedojom ne tik Valstybės dieną. Stovykloje kiekvieną rytą keliam vėliavą ir giedam Lietuvos himną. O Liepos 6-osios vakarą prisijungėm prie Lietuvos skautijos, kuri kvietė visus skautus dalyvauti šioje akcijoje, filmuoti ir dalytis viešai. Tai mes ir pasidalijom savo įrašu“, – pasakojo J. Dragūnas.

Įrašas buvo nusiųstas ir įkomponuotas į bendrą vaizdo klipą. Jis rodytas per televiziją, klipą galima rasti internete.

Sukiniuose šiuo metu vieši 8–16 metų ir vyresni stovyklos dalyviai. Anot jos vadovo, ši stovykla anaiptol nereiškia lengvų pramogų.

„Ryte skirstomės į grupeles ir aktyviai leidžiam kiekvieną dieną, tačiau čia – ne tiek pramogos, kiek – griežta programinė struktūra ir disciplina, – sako jis. – O programa – pati įvairiausia: nuo paprastų dalykų, kaip naudotis irklais, gelbėjimosi liemenėmis, neišsigąsti vandens, tada jau – ir kirviai, peiliai, laužai. Dalyvaujam plaustų žygiuose, strateginiuose žaidimuose, einam trasas.“

Pulką vasarotojų muštruoja, tvarką stovykloje prižiūri ir po 15–20 metų skautaujantys vadovai, jų pagalbininkai. Pašnekovo teigimu, ypač svarbu skatinti vaikų bei jaunuolių patriotizmą, pilietiškumą. Toks ir yra vienas iš vadovų tikslų ir tai, anot J. Dragūno, daroma ne vien kasryt giedant Lietuvos himną. 

Šią vasarą Lietuvoje vyksta apie 20–30 tokių stovyklų. Tuo metu į „Skautų slėnį“ Sukiniuose nuo rugsėjo, pasak vadovo, bus kviečiami tie, kurie nori tapti tikrais skautais. 

Vaidotė ŠANTARIENĖ 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų