Planuojama gimnazijas stebėti akyliau

Gimnazijas stebi vaizdo stebėjimo kameros. Gimnazijas stebi vaizdo stebėjimo kameros.

Rajono savivaldybė yra numačiusi skirti lėšų dviejų miesto gimnazijų šiuolaikiškesnei apsaugai – vaizdo stebėjimo sistemos modernizavimui ir vaizdo stebėjimo kamerų įsigijimui.

Antano Smetonos gimnazijos direktorius Adolfas Girdžiūna pasakojo, kad šios vasaros pabaigoje jų įstaiga yra pateikusi rajono savivaldybei prašymą dėl stebėjimo kamerų įrengimo. Žino, kad tokį pat prašymą pateikė ir kaimyninė Jono Basanavičiaus gimnazija.

Pasak direktoriaus, ir šiuo metu jų įstaiga stebima vaizdo kamerų. Jos buvo pastatytos prieš daugiau nei šešerius metus, kuomet atsisakyta sargų.

Deja, dabartinės kameros puikiai veikia tik šviesiu paros metu. Jomis yra tekę pasinaudoti ir išaiškinti chuliganus, tačiau sutemus, kuomet kaip tik ir yra reikalingiausios, kameros yra bevertės.

Jos nepasitarnavo, kuomet buvo siekta išaiškinti, kas išvartė prie gimnazijos esančią tvorą. Tvora buvo apgadinta net kelis kartus. Vienąsyk – po gegužės pabaigoje vykusios Miesto šventės, antrąsyk – vasaros pabaigoje, rugpjūčio 17-ąją. Po pastarojo įvykio savivaldybei ir buvo pateiktas prašymas dėl kokybiškesnės įstaigos apsaugos.

Jono Basanavičiaus gimnaziją šiuo metu taip pat stebi moraliai atgyvenusios stebėjimo kameros. Lauke jų – 11. Ši gimnazija naujoviškomis technologijomis pradėjo naudotis daugiu nei prieš 7-erius metus. 

Jos direktorius Valentinas Gendvilis sako, kad kamerų privalumą dienos metu teko teigiamai įvertinti – dėl jų buvo išaiškinta vagystė dienos metu. Taip pat buvo atpažinti ir vėliau pokalbiui iškviesti svaigalus vartoję moksleiviai. Deja, sutemus  iš kamerų jokios naudos.

Labiausiai, pasak direktoriaus, dėl niokojamo turto skaudu darosi pastarąją vasarą. Spėja, kad laužydami tvorą paaugliai tiesiog pramogauja.

Klausimą dėl biudžeto tikslinimo rajono taryba svarstys šį ketvirtadienį. Numatoma skirti 3400 Eur Jono Basanavičiaus gimnazijai – vaizdo stebėjimo sistemos modernizavimui ir1600 Eur – Antano Smetonos gimnazijai vaizdo stebėjimo kamerų įsigijimui.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # algis 2015-09-24 13:01
Kovoti reikia ne su pasėkme , o su priežastimis ...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų