Investicijos Ukmergėje, euras, išlaidos, piniginės naujienos

Atlyginimo skaičiavimo metodika 2018 metais metais ir vėl atsinaujino. Šiais metais, pasikeitimų susijusių su darbo užmokesčio skaičiavimu buvo nei kiek ne mažiau, nei ankstesniais metais, o gal net ir šiek tiek daugiau.

Didesnė alga – ne visiems

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis neseniai pasirašė įsakymą dėl socialinių darbuotojų darbo užmokesčio.

Laišku į redakciją kreipėsi buvusi vieno Ukmergės prekybos centro darbuotoja, dirbusi ten ne vienerius metus. Moteris piktinosi buvusiais darbais, išdėstė patirtas neteisybes. Įtaria, kad su ja nebuvo pilnai atsiskaityta. Tuo tarpu darbuotojų teisių gynėjai tikina, kad racionaliau būtų ne tik lieti emocijas, bet ir pasinaudoti būdais atgauti neišmokėtas algas.

Atskirtis tarp savivaldybių – didžiulė, o socialiniai rodikliai gerėja netolygiai. Skirtumai tarp regionų tokie dideli, jog  nedarbo lygis skiriasi 3 kartus, pašalpų gavėjų – 23 kartais, o vidutinis atlyginimas – šimtais eurų. Tokios yra Lietuvos laisvosios rinkos instituto analizės išvados.

Ketvirtadienį Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius kartu su sveikatos apsaugos ministru Juru Požela surengė spaudos konferenciją dėl galimybių didinti atlyginimus gydytojams ir slaugos darbuotojams.

Streikais prieš savo atlyginimus kovojantys pedagogai sulaukė džiugių žinių. Šiemet didinamos algos nesustos kilti dar kelerius metus. Geros naujienos – ir tiems, kurie nori tęsti ar kurti naujas neformaliojo vaikų švietimo programas.

Streikavo ir ukmergiškiai

Prie šio­mis die­no­mis strei­kuo­jan­čių ša­lies pe­da­go­gų pri­si­jun­gė ir uk­mer­giš­kiai. Šis strei­kas kol kas – įspė­ja­ma­sis, ta­čiau at­ly­gi­ni­mais ne­pa­ten­kin­ti pe­da­go­gai gra­si­na ir tik­ru.

Mokytojų algos augs

Nuo sausio 1 d. ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogų atlyginimai augs iki 7 proc., pradėjusiųjų dirbti mokytojų - iki 5 proc., visų bendrojo ugdymo pedagogų – iki 3 proc.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus ir jo pavaduotojo atlyginimai nuo rugsėjo bus trečdaliu didesni. Toks sprendimas  priimtas rajono tarybos posėdyje.

Vyriausybėje pasiektas sutarimas Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūlymu į 2016 m. biudžetą įtraukti papildomas lėšas socialinių darbuotojų bei kitų socialinių paslaugų srities darbuotojų darbo užmokesčiui didinti.

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų