Pirtyje žadami ir masažo malonumai

Gedimino Nemunaičio nuotr. Nauja pirtis duris atvers iki metų pabaigos. Gedimino Nemunaičio nuotr. Nauja pirtis duris atvers iki metų pabaigos.

Iki šių metų pabaigos Klaipėdos gatvėje 5A bus įrengta nauja pirtis ukmergiškiams. Joje planuojamos ne tik maudynės, bet ir masažai.

Nuo šių metų keičiasi įstaiga, kuriai pavesta teikti ukmergiškiams pirties paslaugas. Kadais paslaugas savo patalpose Gruodžio 17-osios gatvėje teikė UAB „Ukmergės paslauga“. Tačiau šią nuostolingą veiklą įmonė nutraukė.

Pastaruosius trejus metus tas pačias patalpas nuomojosi savivaldybės įmonė UAB Ukmergės butų ūkis. Bet ir jai nepelningos pirties paslaugos buvo per sunki našta, per didelės ir patalpos, tad pirtis buvo visai uždaryta.

Pirtininkams tai sukėlė didelį nepasitenkinimą. Rajono valdžiai darė didelį spaudimą, reikalaudami pirties, rašė raštus, piketavo ir net apsiskundė pramoginei televizijos laidai.

Rajono vadovai nutarė rasti lėšų naujos pirties įrengimui. Tarybai pritarus „Ukmergės šilumos“ patalpų pritaikymui pirčiai šiemet skirta 50 tūkst. eurų. Paslaugas pavesta teikti Ukmergės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biurui.

Pirtis baigiama įrengti UAB „Ukmergės šiluma“ katilinės RK-2 patalpose. Įrengimo darbai jau eina į pabaigą: po atlikto remonto montuojama santechnika, elektra, sudėti nauji langai.

Artimiausiam savivaldybės tarybos posėdžiui teikiamos svarstyti planuojamos paslaugų kainos: 5 Eur – pirties ir  2,50 Eur – dušo.

Skaičiuojant šią kainą asmeniui, buvo remtasi UAB Ukmergės butų ūkis sąnaudų suvestine.

Paskaičiuota, kad komunalinės paslaugos kainuotų apie 15 tūkst. Eur, nuomos mokestis – 1 265 Eur metams. Iš viso metinės išlaidos siekų 16 270 Eur.

Pirtis per metus neveiktų tik vieną mėnesį. Anksčiau ji neveikdavo visą vasarą.

Darbo užmokestį ir socialinio draudimo mokesčius padengs Ukmergės rajono savivaldybė, o už komunalines paslaugas, prekes, paslaugas, nuomą tikimąsi susimokėti iš lėšų, surinktų už bilietus.

Planuojama, kad pirties paslaugomis per 11 mėnesių bus pasinaudota 3 300 kartų.

Projektą dėl pirties paslaugų kainų tarybos svarstymui teikiantis Ukmergės savivaldybės gydytojas Vytautas Motiejūnas sakė, kad šios paslaugos kaina siūloma mažesnė nei buvusi. Buvo 6, siūlomi 5 Eur. Pirtis veiktų penktadieniais ir šeštadieniais.

Dušo paslaugos kiek pabrangtų: buvo 2,30, siūloma – 2,50 Eur. Dušas veiktų antradieniais, trečiadieniais ir ketvirtadieniais.

Manoma, kad paslaugų kainos ateityje keisis. O tiksliau – didės. Be to, jokios nuolaidos, kaip kad anksčiau, nenumatytos pensininkams, neįgaliesiems ar vaikams.

Savivaldybės gydytojas Vytautas Motiejūnas patikino, kad pirtyje numatomos ne tik maudynės. Tikėtina, kad ateityje privatininkai čia teiks masažo paslaugas.

Ukmergės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Vaida Puodžiūnienė pasakojo, kad planuojamoms masažo paslaugoms numatomos atskiros nedidelės patalpos.

Jei neatsiras norinčiųjų teikti masažo paslaugų, galbūt atsiras norinčiųjų teikti grožio procedūras.

Planuose – ir edukacinės pamokėlės pirtininkams.

Pasak V. Puodžiūnienės, biurui perėmus pirtį, įstaigoje numatomas ir papildomas etatas.


masažuokliai

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų