L. Graužinienė teiks audito paslaugas

Loreta Graužinienė. Gedimino Nemunaičio nuotr. Loreta Graužinienė. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Pasikeitus šalies valdžiai, buvusi Seimo pirmininkė, Darbo partijos narė ir jos vadovė ukmergiškė Loreta Graužinienė dabar sako gyvenanti visai kitais, maloniais rūpesčiais. Džiaugiasi po daug metų galinti atnaujinti savo įmonės, teiksiančios audito paslaugas, veiklą.

„Loraudita“ – taip vadinsis L. Graužinienės individuali įmonė, apie kurios keičiamą pavadinimą savininkė neseniai, kaip to reikalauja įstatymai, pranešė viešai.

Auditorės išsilavinimą turinti, ekonomiste, buhaltere dirbusi dabar jau buvusi politikė pasakojo buhalterijos paslaugų įmonę įkūrusi 1996 metais. „Tačiau apie dvylika pastarųjų metų ji praktiškai neveikė. Būdama Seimo nare, negalėjau užsiimti šia veikla, taigi ir įmonės veikla buvo sustabdyta“, – sakė ji. Lietuvos Respublikos Seime pašnekovė dirbo nuo 2004-ųjų.

„Per tą laiką pasikeitė įstatymai, radosi daug naujų dalykų. Todėl džiaugiuosi, kad dabar turėjau laiko ir galimybę užsiimti mokslais. Išklausiau auditorių kvalifikacijos kėlimo kursus, juose dalyvavau visą mėnesį“, – pasakojo L. Graužinienė.

„Esu patenkinta, galėdama grįžti į savo profesiją, – neslepia ji. – Labai pasiilgau kitokios nei politika veiklos.“

Audito sezonas, anot pašnekovės, įpusėjo, įmonės užsisako audito paslaugas: „Paprastai šie darbai prasideda prieš lapkričio mėnesį. Sezonas trunka maždaug iki gegužės, kai teikiamos ataskaitos. Tačiau darbo auditoriams būna ir vasarą, nes įmonių akcininkai jų paslaugų prašo dėl savęs.“

Ukmergiškė sako, jog kol kas – pati „Lorauditos“ pradžia: „Kitų darbuotojų įmonėje nėra, komanda dar nesuburta. Pirmiausia reikia susitvarkyti visus juridinius dalykus, o po Naujųjų metų pradėsim įsibėgėti ir ruošimės kitam sezonui.“ Įmonė, teigia vadovė, registruota jos namų Tulpių gatvėje adresu ir išliks Ukmergėje, o ateityje svarstoma ir apie filialą Vilniuje.

Su politika atsisveikinusi moteris atvirauja labai vertinanti tai, jog pagaliau gali pailsėti ir pabūti namuose. „Susikaupusių įvairių namų darbelių tikrai nemažai, o ir grįžti į šeimos aplinką labai malonu“, – šypsosi ji. Ukmergėje, Užupio pagrindinėje mokykloje aštuntoje klasėje mokosi L. Graužinienės jaunėlis. Vyresnis sūnus gyvena Vilniuje.

Darbo partiją, keičiantis jos vadovams, vykstant kitiems pokyčiams, lydėjo ne vienas skandalas. Ne paslaptis, jog prieštaringai vertinami ir kai kurie prie partijos vairo ką tik stojusios Širvintų merės Živilės Pinskuvienės poelgiai. Ką apie visa tai mano pati partijos vedle seniau buvusi ukmergiškė, įkūrusi Darbo partijos Ukmergės skyrių?

„Nesu Darbo partijos narė, todėl nenorėčiau nieko vertinti, analizuoti, komentuoti. Tačiau tai, kas vyksta, yra gana keisti procesai... Manau, jog mano išėjimas iš partijos buvo pačiu laiku priimtas sprendimas“, – neslepia buvusi „darbietė“.

Tikina politinių įvykių sūkuryje praleistų daugelio metų nepasiilgsianti: „Atgal nesigręžioju ir po praeitį nebandau kapstytis. Politinius įvykius stebiu iš šalies kaip eilinis žmogus, kuris išsako savo nuomonę. Dabar mano gyvenime naujas etapas, veiklą kreipiu kita linkme. Tačiau Ukmergės įvykių nuošalyje tikrai neliksiu.“


darbo laiko apskaita

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų