Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Du kartus nesėkmingai nuomotas Šventupės kempingas vėl turi nuomininkus. Šiuo turizmo verslu susidomėjo kavinės „Rock Cafe“ įkūrėjai, Ukmergės jaunimui puikiai žinomi verslininkai Kasparas ir Paulius Ramonai.

Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centras su nauja jų įkurta įmone UAB „Ilarita“ pasirašė nuomos sutartį.

„Ilarita“ taps jau trečia per pastaruosius kelerius metus kempingo nuomininke. Ankstesnių dviejų mėginimai buvo nesėkmingi.

Apie nuostolingą veiklą buvo pranešę pirmieji kempingo nuomininkai. Nepavyko ir antriesiems – šia veikla aktyviai besidomėjusiai, tačiau turistų praėjusią vasarą nesulaukusiai Šventupės bendruomenei.

Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Lina Baublienė sakė, kad paskelbus šį, jau trečią, konkursą, šia veikla besidominčiųjų būta palyginti nemažai – teiravosi septyni mūsų ir kitų rajonų verslininkai. Tačiau paraišką pagal numatytą terminą pateikė viena įmonė – UAB „Ilarita“.

Pasak L. Baublienės, ukmergiškių paraiška atitiko reikalavimus, sudarytas realus 5-erių metų verslo planas. „Žmonės suvokia riziką, blaiviai mąsto, numatė investicijas, planuoja įsigyti pirtį, kubilą, baidares“, – pasakojo Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro direktorė. 

UAB „Ilarita“ direktorius Paulius Ramonas pasakojo, kad drauge su šeima išties realiai įvertino galimybes ir tai, kad turistų lig šiol Šventupėje tikrai nebuvo daug. Tačiau vis dėlto tiki, kad juos į Šventupę pavyks pritraukti. Pirmiausia, didžiausią dėmesį skirs kempingo viešinimui, nes mano, kad lig šiol to nebuvo daroma.

Šventupės kempingo pavadinimą norėtų palikti – jis atrodo pakankamai patrauklus.

Kempingą planuoja išnaudoti turizmui, renginiams, plenerams, įvairioms stovykloms. Nors turizmo srityje patirties neturi, naujosios įmonės įkūrėjai patys yra rengę įvairių renginių mūsų mieste, plenerų Molėtų rajone. Tiki, kad tai pavyks ir Šventupėje.

Kadangi viena iš problemų ta, kad šiame kempinge nėra apgyvendinimo galimybių, P. Ramonas sakė bandys svarstyti, kaip vasarą apgyvendinti turistus, kokią vasarišką nakvynę jiems pritaikyti.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų