Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Lina Baublienė. Autorės nuotr. Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Lina Baublienė. Autorės nuotr.

Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centras pagaliau turi nuolatinę vadovę. Ja tapo įstaigai iki šiol laikinai vadovavusi Lina Baublienė.

Centre L. Baublienė dirba nuo 2015 metų gegužės. Jam direktoriauti pradėjo, šias pareigas palikus buvusiai įstaigos vadovei Justinai Stalionei.

Neseniai įvykus rajono savivaldybės skelbtam konkursui, komisija L. Baublienę paskelbė laimėtoja užimti direktorės pareigas. Ji buvo vienintelė šiame konkurse dalyvavusi pretendentė.

Per tą laiką, kol dirba centre, įgyvendino daug rajono turizmui reikšmingų projektų. Vyksta svečiams iš kitų rajonų ir užsienio turistams skirtos ekskursijos, dalyvaujama respublikinėse bei tarptautinėse parodose, kuriose pristatomas Ukmergės kraštas, žymūs objektai, kulinarinis paveldas. Išleistas veikiančių kavinių žemėlapis, šalia esančioje krautuvėlėje galima įsigyti mūsų krašto amatininkų, tautodailininkų, ūkininkų gaminių, dirbinių.

L. Baublienė taip pat pasakojo apie sėkmingai įgyvendintą dviračių maršruto projektą. Tai Ukmergės rajono vietos veiklos grupės su partneriais vykdomas projektas, skirtas skatinti verslumą kaime, pasitelkiant turistus dviratininkus. Jis įgyvendinamas kartu su Molėtų, Širvintų ir Švenčionių rajonais. Įvairiais keliais einantis maršrutas jungia pakeliui esančius lankytinus gamtos, kultūros, istorijos objektus, maitinimo, apgyvendinimo paslaugas.

Anot pašnekovės, turistų labai mėgstami ir mūsų rajono dvarai. Ypač daug dėmesio sulaukia vadinamasis jų žiedas dviračiais. Informacija apie šį maršrutą plačiai pasklidusi internete.

Vienu iš dabartinių savo veiklos iššūkių vadina Ukmergės senamiestį: „Norim jį išjudinti ir pristatyti, nes dar mažai kas žino, kad esam vienas seniausių miestų su unikaliu, vienu iš geriausiai išlikusių, senamiesčiu. Tokie Lietuvoje – tik septyni.“

Laukiama ir netrukus turinčios startuoti programos – žaidimo. Dalyvaudami pusiau virtualiame Valstybinio turizmo departamento inicijuotame žaidime, turistai galės aplankyti ir gyvai pamatyti svarbesnius mūsų rajono objektus, išvysti šventes, susipažinti su edukacijomis. Tarp objektų – Taujėnų, Siesikų dvarai, Ukmergės senamiestis. Deramasi ir dėl Prezidento Antano Smetonos dvaro.

Dar kiti darbo veiklos užmojai, anot L. Baublienės, susiję su žymų pėdsaką mūsų krašto istorijoje palikusių žydų tautybės žmonių gyvenimu ir kultūra. Bus populiarinama rajono mažoji architektūra, tęsiamas puikių atgarsių sulaukęs metalo meno pleneras „Balandžių daug Ukmergėj“. Įgyvendinant reikšmingus turizmo projektus, bendradarbiaujama su latviais. Mezgami ryšiai su kolegomis Italijoje, Izraelyje.

Didžiausi pačios įstaigos vadovės pomėgiai laisvalaikiu – protų mūšiai. Viešojoje Vlado Šlaito bibliotekoje vykstantis jų sezonas jau baigėsi, dabar ruošiamasi kitam. Taip pat – kelionės. „Svečiuodamasi kitur, visada palyginu, pasižiūriu, ką galima pritaikyti pas mus. Tik bičiuliai draugiškai papriekaištauja, kad net ir išvykus, vis būna per daug darbo reikalų, pataria tiesiog pasimėgauti išvykomis“, – šypsosi L. Baublienė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų