Spausdinti šį puslapį

Ukmergėje – dar vienas prekybos centras

Dukstynos kaime prekybos centras duris atvers vasarą. Gedimino Nemunaičio nuotr. Dukstynos kaime prekybos centras duris atvers vasarą. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Šią vasarą Ukmergėje bus atidaryta dar viena didžiulė parduotuvė – statybinių ir apdailos medžiagų bei namų apyvokos prekių tinklo prekybos centras „Ermitažas“. Šiuo metu jis jau kuriasi šalia „Eifelio“ esančiose buvusiose „Bauhof“ patalpose. 

„Ermitažo“ pardavimų ir rinkodaros skyriaus direktorė Irena Tėvelienė pasakojo, kad prekybos centras Ukmergėje duris atvers liepos arba rugpjūčio mėnesį. Tiksli data kol kas nenustatyta.

Prekybos centrui patalpas įmonė išsinuomojo. Kurį laiką jos stovėjo tuščios po to, kai iš jų išsikraustė panašiomis prekėmis prekiavęs „Bauhof“. Beveik prieš penkerius metus šis Estijos kapitalo prekybos tinklas Lietuvoje uždarė visas veikusias parduotuves. Nuo tada patalpos Ukmergėje buvo tuščios.

I. Tėvelienė pasakojo, jog šiuo metu vyksta vidaus ir fasado atnaujinimo darbai, montuojama nauja įranga.

Prekybos patalpos užims 4000 kvadratinių metrų, bus įrengta vieta lauko prekybai. Čia bus didelis sodo, daržo prekių pasirinkimas. „Ermitaže“ taip pat prekiaujama statybos, remonto, apdailos, sodo ir laisvalaikio, namų ruošos bei daugybe kitų prekių.

Pasak I. Tėvelienės, sprendimas atidaryti parduotuvę Ukmergėje buvo priimtas maždaug prieš pusmetį. Lietuvoje tai bus šeštoji šio tinklo parduotuvė. Jos jau veikia Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Klaipėdoje.

Praėjusių metų pabaigoje duris atvėrė nauja pastatyta šio tinklo parduotuvė kaimyniniame Jonavos rajone.

Didmiesčiuose „Ermitažų“ plotas siekia 9500–13500, o Ukmergėje ir Jonavoje – perpus mažiau.

Mūsų mieste šioje parduotuvėje dirbs apie 30 darbuotojų. Pasak pardavimų ir rinkodaros skyriaus direktorės, komanda jau formuojama, vyksta atranka.

Gegužę išplatintame įmonės pranešime skelbiama, kad pernai „Ermitažo“ tinklo grynasis pelnas išaugo 5 kartus ir viršijo 3 mln. eurų. Įmonės apyvarta pernai sudarė 77,8 mln. eurų – 9,2 proc. daugiau negu 2015 m. Sėkmingą augimą lėmė bendra sektoriaus plėtra ir aktyvūs veiksmai optimizuojant asortimentą ir vidinius procesus.

„Ermitažo“ generalinio direktoriaus Marijaus Kriščiūno teigimu, ženkliam rezultatų augimui įtakos turėjo ne tik sėkmingi mažmeniniai pardavimai, bet ir 26,8 proc. išaugęs didmenos padalinys. Tą labiausiai lėmė organinis statybų rinkos augimas bei prekybos tinklo aktyvūs veiksmai, skirti patenkinti padidėjusį rinkos poreikį.

Vienas iš 2016 m. „Ermitažo“ prioritetų buvo saugumas parduotuvėse – įdiegtos naujos, geresnės kokybės vaizdo stebėjimo kameros, patobulintos vidinės prevencinės sistemos.

Įmonė didelį dėmesį skyrė skatinti ir savo darbuotojų lojalumą, didinti profesionalumą. Praėjusių metų pabaigoje įmonė turėjo 570 darbuotojų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)