Baigiamajame renginyje netrūko įvairių rungčių ir gerų emocijų. Baigiamajame renginyje netrūko įvairių rungčių ir gerų emocijų.

Praėjusį savaitgalį baigėsi trečiasis fabrikų kroso sezonas, kuriame paaiškėjo ir paskutiniojo etapo, ir viso sezono nugalėtojai. Pirmosios vietos medaliais pasipuošė pagrindinių šio renginio organizatorių – UAB „Stansefabrikken“ komanda.

Antroje vietoje šiame sezone – „Narbutas Furniture Company“, trečioje – UAB „Likmerė“ komandos.

Paskutiniame, 6-ame, šių metų „Fabrikų kroso“ taurės etape vyko ir dviračių, ir bėgimo krosas. Jame dalyvavo ne tik 10 mūsų rajono įmonių komandų, bet ir įmonių vadovai.

Jėgas varžybose išbandė UAB „Stansefabrikken“, UAB „Narbutas Furniture Company“, AB „Umega“, UAB „Systemair“, UAB „Likmerė“, UAB „Wurth Lietuva“, UAB „Ukmergės gelžbetonis“ vadovai.

Sezono uždaryme, vykusiame miesto hipodrome, smagu buvo ir gausiai susirinkusiems sportininkų šeimų nariams, sirgaliams.

Veikė pripučiami atrakcionai, o varžyboms pasibaigus Ukmergės technologijų ir verslo mokykloje vyko Taurės uždarymo vakaras, komandų apdovanojimai.

„Fabrikų krosą“ Ukmergėje organizuoja ir vykdo vienos didžiausių gamybinių įmonių ne tik Ukmergėje, bet ir Lietuvoje: UAB „Stansefabrikken“, UAB „Narbutas Furniture Company“, AB „Umega“, UAB „Systemair“, UAB „Likmerė“, UAB „Wurth Lietuva“.

Estafetės rungtyje bėgimo trasos ilgis buvo 2 kilometrai, dviratininkai lenktyniavo 3 kilometrų distancijoje. Komandas sudarė 4 bėgikai 5 dviratininkai. Bėgimo ir dviračių rungtyse pagal taisykles dalyvavo bent po vieną priešingos lyties atstovą.

Bėgimo kroso rungtyje priklausomai nuo amžiaus grupės reikėjo įveikti iki 6,5 kilometro, o dviračių kroso rungtyje patys stipriausieji įveikė 24 kilometrų trasą. Kroso bėgikams naujų įspūdžių ir emocijų suteikė dėl gausaus lietaus smarkiai patvinęs Storės upelis, tapęs sunkiai įveikiama kliūtimi.

Vienas iš šio projekto sumanytojų bendrovės „Stansefabrikken“ efektyvinimo vadovas Dainius Mačiulis pasakojo, kad šis sporto renginys vyksta jau trečius metus.

Šiemet prie renginio organizavimo stipriai prisidėjo ir Lietuvos šaulių sąjunga. Šauliai taip skatina moksleivius būti aktyvesnius ir sportuoti.

„Šiais metais padidinome moksleivių grupių skaičių ir kiekviename etape turime 12 moksleivių gupių. Šauliai mums padeda žymėti ir saugoti trasas – tai irgi didelė organizacinė pagalba“, – pasakojo  D. Mačiulis.

Pasak jo, renginyje paprastai susirenka iki 200 dalyvių, atvyksta sportininkų iš Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Kėdainių, Druskininkų, Kuršėnų, Utenos, Radviliškio ir kitų miestų. Be abejo, netrūksta ir tikrai žinomų Lietuvos sportininkų. Patiems greičiausiems etapo bėgikui, bėgikei, dviratininkui ir dviratininkei įteikiami 50 eurų čekiai.

Akcentuojama, jog tai vienos iš nedaugelio nemokamos aukšto lygio varžybos, nes paprastai sportininkams už dalyvavimą tenka susimokėti.

Organizatoriai žada tradiciją tęsti – „Fabrikų krosą“ Ukmergėje surengti ir kitąmet.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų