Stotyje fiksuojami rekordai

Praėjęs savaitgalis rajone, Ukmergės meteorologijos stoties duomenimis, buvo kaip niekad karštas. Šeštadienį Ukmergėje užfiksuotas, anot stoties stebėtojos Natalijos Budnikienės, absoliutus maksimumas – 35,4 laipsnio šilumos.

 „Trūko tik vienos padalytės, kad būtų 36 laipsniai, nes mes šitaip apvalinam, – sako ji.– Karščio kilimą mūsų automatikos užfiksavo valandomis: 16.30 val. buvo 35,3, o jau už šešių minučių – 35,4 laipsnio.“

Rekordine išskiriama visa praeita savaitė: rugpjūčio 5 d. buvo 33,1, 6 d. – 33,5, 7 d. – 32,1 laipsnio.

Aukščiausia temperatūra, anot N. Budnikienės, būdinga liepos, rugpjūčio mėnesiams. Tarp „ukmergietiškų“ orų rekordų – 2010 m. liepos 23 diena su 33,7 laipsnio karščio, 2011 m. liepos 9 – 31,4, 2012 m. liepos 29 – 33,4, 2013 m. rugpjūčio 8 – 32,6, 2014 m. rugpjūčio 3 – 34,3.

„Panašaus rekordo, kaip ir praėjusį šeštadienį, būta 1959 m. liepos 13 dieną, kai buvo lygiai 35 laipsniai“, – pasakojo meteorologijos stoties stebėtoja.

Susitvenkusi kaitra, anot jos, ir išprovokavo naktį į pirmadienį siautusius žaibus bei griaustinį: „Tą naktį per šešias valandas iškrito 13 mm kritulių. Tai nėra labai daug, bet – užtektinai. Daržams – tikrai sočiai.“ 

Naktis Ukmergėje, palyginti, buvo rami. „Vilniuje siautėjo didžiulis škvalas, žaibas du sykius trenkė į televizijos bokštą. O pas mus buvo ramu – tik nugriaudėjo, bet vėjo nebuvo. Per Ukmergę kažkaip visada ramiai praeina“, – sako pašnekovė. 

Tačiau nuostolių išvengta ne visur. Naktį į pirmadienį, apie 3 valandą, gaisras kilo Želvos seniūnijoje Bastūnų II kaime – degė mūrinis ūkinis pastatas. Įtariama, kad tai galėjo nutikti dėl žaibo.

Skubėjo ugniagesiai ir į šios seniūnijos Meilūnų kaimą – nuo kelio šalino septynis, teigiama, vėtros išgriautus medžius.

Karšta, stebėtojos teigimu, žadama ir visa ši savaitė: „Ketvirtadienį žada palyti, bet tik – truputėlį. Savaitės pabaigoje karštis atslūgs, tačiau prognozuojama, kad ir vėl smogs.“

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų