Treniruoklių aikštelė atsiras rudenį

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Spalio mėnesį Dukstynos mikrorajone bus įrengtas lauko treniruoklių aikštynas. Jį žadėta įrengti vasaros pradžioje, bet vėliau nutarta palaukti tokiems pirkiniams palankesnio laiko – rudens.

Ukmergės miesto seniūnė Zita Pečiulienė šį pavasarį „Ukmergės žinioms“ pasakojo, jog treniruoklių pageidavo apie 200 Dukstynos mikrorajono gyventojų, pateikusių seniūnijai tokį prašymą.

Parinkta vieta šalia mokyklos, kur aplinka jau ir taip sutvarkyta, nušienauta.

Neseniai į redakciją paskambinę ukmergiškiai teiravosi, kodėl užstrigo aikštelės įrengimas.

„Gal pasikeitė planai, mes be reikalo laukiame sportinio inventoriaus?“ – klausė žmonės.

Pečiulienė sako, kad rugpjūčio mėnesį įvyko konkursas, kurio metu pasirinktas rangovas – UAB CGS. Sutartyje numatyta, kad aikštelė turi būti įrengta per du mėnesius.

Naujoji lauko treniruoklių aikštelė bus trečioji Ukmergėje. Jau yra dvi tokios sporto aikštelės – prie „Šilo“ pagrindinės mokyklos ir Pramonės mikrorajone. Mankštintis jose ukmergiškiai gali už dyką. 

Kaip ir kitose dviejose, joje planuojama pristatyti 10 įvairių iš metalo pagamintų treniruoklių, skirtų juosmens, kojų, krūtinės, pečių, pilvo, kitų kūno dalių mankštinimui, gimnastikos lygiagretes.

Aikštelės įrengimas kainuos apie 9 tūkst. eurų. Šiuos pinigus Ukmergės miesto vietos bendruomenių tarybai skyrė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pagal Vietos bendruomenių savivaldos 2013–2015 metų programas. Kokiu tikslu išleisti gautas lėšas, sprendžia iš 11 narių sudaryta Ukmergės miesto vietos bendruomenių taryba.

Anot pašnekovės, pavykus treniruoklius nupirkti pigiau, dar liko apie 3 tūkst. eurų. Juos planuojama išleisti Pašilėje įrengiant porą lauko žaidimų elementų vaikams.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų