Integruos į darbo rinką

Integruos į darbo rinką Integruos į darbo rinką

Rajone įgyvendinamas Jaunimo garantijų iniciatyvos (JGI) projektas „Atrask save“, skirtas 15–29 metų nedirbančių, nesimokančių jaunuolių integracijai į švietimo įstaigas ar darbo rinką. Jis vykdomas bendradarbiaujant su savivaldybės jaunimo reikalų koordinatoriumi, savivaldybės skyriais, biudžetinėmis įstaigomis.

Pasak VšĮ Jaunimo laisvalaikio centre dirbančios vietos JGI koordinatorės Vaidos Šimkienės, ieškoma jaunų žmonių, kurie galėtų būti JGI dalyviais. Bus dirbama su kiekvienu jaunuoliu individualiai, atsižvelgiant į jo poreikius ir motyvaciją. Koordinatorė sudarys individualų veiklos planą, atitinkantį jaunuolio gebėjimus, galimybes.

Šimkienė pasakojo, jog neaktyviam jaunimui bus teikiamos socialinės, pedagoginės, psichologinės ir motyvavimo paslaugos. Susitikimai vyks su jaunimu dirbančiose organizacijose.

Taip pat tarp teikiamų paslaugų – pagalbos pažįstant save paslaugos, socialinių ir gyvenimo įgūdžių ugdymo, savanoriškos veiklos atlikimo organizavimo, tarpininkavimo su švietimo įstaigomis, darbo birža paslaugos. Jaunuoliai bus informuojami, konsultuojami, įtraukiami į visuomenei naudingą veiklą.

Projektą įgyvendina Lietuvos darbo birža kartu su Jaunimo reikalų departamentu prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Partneriai – šalies savivaldybės, nevyriausybinės organizacijos, biudžetinės įstaigos. Planuojama, kad projekto veiklose dalyvaus 35 tūkst. nedirbančių, nesimokančių ir jokiuose organizuojamuose mokymuose nedalyvaujančių 15–29 metų asmenų.

Susidomėjusieji ar draugų, kuriems būtų naudinga ši veikla, turintys ukmergiškiai kviečiami susisiekti su vietos JGI koordinatore V. Šimkiene tel. 8 633 32284, el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba atvykti į Jaunimo laisvalaikio centrą, Miškų g. 29.

Ukmergės naujienos

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų