Profesinė šventė subūrė policijos bendruomenę

Profesinė šventė subūrė policijos bendruomenę Profesinė šventė subūrė policijos bendruomenę

Spalio 2-oji – Policijos, Angelų sargų, diena. Šią progą penktadienį iškilmingai pažymėjo rajono policijos bendruomenė.

Aplankę amžino poilsio atgulusių kolegų kapus, esami ir buvę policijos pareigūnai rinkosi į šv. Mišias Švč. Trejybės bažnyčioje. Jos aukotos už rajono policijos komisariato darbuotojus, veteranus, policijos rėmėjus, visų jų artimuosius.

Sveikindamas profesinės šventės proga, kunigas Šarūnas Petrauskas kvietė prisiminti pareigūnus, kurie nebedirba kartu, iškeliavę į amžinybę, ar tuos žmones, kurie vienaip ar kitaip prisidėję prie mūsų saugumo. „Mes, kaip žmonės, visada turim rūpesčių, svarbių klausimų, sunkumų. Prašykime Viešpaties, kad Jo angelai visa tai nuneštų pas Jį, o mums grąžintų kantrumu, žinojimu, kaip spręsti tas problemas ir viską keisti“, – sakė kunigas, linkėdamas, jog visus saugotų angelai sargai.

Jis taip pat kvietė rinktis tikėjimą, teisingumą, ištikimybę ir tokiais pasirinkimais eiti ir pildyti Dievo valią. „Mes esam Dievo pakviesti būti laimingi, būti su Juo, būti su savo artimaisiais“, – kalbėjo dvasininkas.

Gausėja veteranų gretos

Po šv. Mišių bažnyčioje pareigūnai buvo pasveikinti ir apdovanoti. Jiems Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko įsakymu suteiktus apdovanojimus įteikė laikinai rajono policijos komisariato vadovo pareigas einanti Inga Malinauskienė.

Policijos pasižymėjimo ženklą „Už nepriekaištingą tarnybą“ atsiėmė komisaras Vladas Butkus, Reagavimo skyriaus viršininkas. Antro laipsnio Policijos pasižymėjimo ženklas „Už nepriekaištingą tarnybą“ skirtas Aušrai Čiapienei. Trečio laipsnio Policijos pasižymėjimo ženklai „Už nepriekaištingą tarnybą“ įteikti Remigijui Norinkevičiui ir Svetlanai Liaudanskienei. Vilniaus apskrities VPK viršininko padėkomis apdovanoti Reagavimo skyriuje dirbantys Jelena Veržbickaja, Modesta Zubrickaitė, Tomas Vaidachavičius ir Vitalius Jatkauskas.

Pasveikinti ir policijos veteranai, tradiciškai jiems įteikti „Policijos veterano ženkleliai“, kuriuos įsteigė Ukmergės policijos asociacija. Veteranų gretas šiemet papildė net 15 policijos komisariato darbuotojų, kurie išėjo į užtarnautą poilsį. Ženklelius jiems ir kitiems kolegoms, dar anksčiau palikusiems policijos gretas, įteikė asociacijos pirmininkas Gediminas Kalesnykas. Buvęs pareigūnas Raimondas Butrimavičius padėką nuo Lietuvos policijos veteranų asociacijos Ukmergės filialo įteikė Nerijui Butėnui.

Dėkojo valdžios atstovai

Iškilmės tęsėsi bendrystės šventės minėjime, vykusiame „Vilkmergės“ restorane. Šventės dalyvius pasveikino, už gerus darbo rezultatus dėkojo ir padėkas pareigūnams įteikė į renginį atvykusi Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė. Jos skirtos Gediminui Kalesnykui, Reagavimo skyriaus vyriausiajam tyrėjui, ir Rimvydui Kuliešiui, šio skyriaus tyrėjui.

Rajono policijos kolektyvui taip pat dėkojo Seimo narys Arūnas Dudėnas. Padėką jis įteikė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistei Astai Krogertienei, pažymėdamas, jog viešinti policijos veiklą visuomenei yra itin svarbu. Angelus sargus sveikino ir rajono meras Rolandas Janickas. Jis padėkas įteikė Valdymo organizavimo skyriaus veiklos organizavimo poskyrio vyresniajam specialistui Audriui Petuškai ir Aptarnavimo skyriaus ūkio poskyrio specialistui Valdui Vaitoniui.

Padėjo išaiškinti

Jau šeštus metus Policijos dienos proga pagerbiami pilietiški gyventojai, padėję policijai išaiškinti teisės pažeidimus. Šiemet tarp jų – Remigijus Krukauskas, Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos vyresnysis specialistas. Jis sugavo padegėją, nuo kurio pavasarį nukentėjo keli ukmergiškiai.

Balandį mieste supleškėjo padegti garažas ir automobilis. Policija intensyviai ieškojo piromano. Gegužės 10-osios naktį vėl kilo gaisras. Užsiliepsnojo garažas Maironio gatvėje. Į kiemą išbėgę gyventojai nešė kibirais vandenį, malšino liepsnas. Kartu buvęs R. Krukauskas tuomet atkreipė dėmesį į šalimais besisukinėjantį vaikiną. Jaunuoliui, apsimetusiam priklydėliu, pasprukti nepavyko. Uždavęs keletą klausimų, Remigijus suprato, kad vaikinas meluoja, ir jį sulaikė.

Kitas pilietis – Arvydas Navickas, dalyvavęs įvykyje, pernai gruodį nutikusiame Maironio gatvėje, tarp 46 ir 48 namų. Dienos metu vienas vyriškis iš senutės rankų ištraukė rankinę ir ketino pabėgti. Bėgdamas iš rankinėje buvusios piniginės pagrobė 20 eurų, o rankinę numetė. A. Navickas, tai pastebėjęs, neišsigando nusikaltėlio. Jis nepagailėjo savo asmeninio laiko ir parodė iniciatyvą tiek gaudant plėšiką, tiek jį atpažįstant.

Atsidėkojant abiem piliečiams įteiktos padėkos, o dar viena ukmergiškė apdovanota „Pilietiškiausio ukmergiškio“ statulėle. Ji įteikta penkiolikmetei Kornelijai Samackaitei.

Lapkričio 30 d. vakare, laukdama iš darbo grįžtančios mamos, žiūrėdama pro balkono langą, mergaitė pastebėjo nuo Vytauto gatvės link buvusio morgo nubėgantį vyriškį. Jis rankose kažką laikė. Netrukus pamatė ir atbėgančią nepažįstamą moterį. Atsidariusi langą, Kornelija jos paklausė, kas atsitiko. Moteris paaiškino, kad nepažįstamas vyras iš jos pagrobė rankinę. Kornelija tuoj pat išbėgo į lauką ir padėjo iškviesti policiją.

Atvykus pareigūnams nepilnametė nurodė kryptį, kur matė nubėgantį galimą plėšiką. Įtariamasis tą patį vakarą buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Tyrimo metu jis prisipažino padaręs ir daugiau nusikaltimų.

Geriausi sportininkai

Ukmergės policininkai neretai dalyvauja įvairiose apskrities ir šalies sporto varžybose. Jose pelnytas ne vienas svarus apdovanojimas.

Šiemet rajono policijos komisariato kolektyvas daugiakovės varžybose, skirtose Policijos dienai, vėl tapo stipriausiu Vilniaus apskrityje. Šventėje pasveikinta ši komanda ir pasiekusieji daugiausia asmeninių pergalių: geriausias sportininkas – Meinardas Bagdonavičius, geriausia sportininkė – Svetlana Liaudanskienė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų