Tamsiu paros metu dėvėkite atšvaitus

Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnai ragina pėsčiuosius neužmiršti išeinant iš namų prisisegti atšvaitą.

Šiuo metų laiku matomumas kelyje, gatvėse suprastėjęs, tad pareigūnai ragina atidesnius būti tiek pėsčiuosius, tiek vairuotojus.

Vairavimo sąlygos tamsiu paros metu, lyjant ar sningant yra sudėtingos. Vairuotojams patariama vairuoti itin atsargiai, sulėtinti greitį prieš pėsčiųjų perėjas.

Kelių eismo taisyklėse numatoma, kad pėstieji, eidami neapšviestu kelkraščiu arba važiuojamosios dalies kraštu tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui, privalo neštis šviečiantį žibintą arba vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba būti prie drabužių prisisegę kitiems eismo dalyviams matomoje vietoje atšvaitą.

Į kitą važiuojamosios dalies pusę pėstieji privalo eiti tik pėsčiųjų perėjomis, o kur jų nėra, – sankryžose pagal šaligatvių ir kelkraščių liniją. Atkreipiame dėmesį, kad įžengti į važiuojamąją dalį pėstiesiems leidžiama tik po to, kai jie įvertina atstumą iki artėjančių transporto priemonių ir greitį, įsitikina, kad tai yra saugu ir nebus trukdoma transporto priemonėms.

Taip pat pastebima, kad jaunimas dažnai vaikšto su ausinėmis, kurios trukdo išgirsti transporto priemonių signalus bei trikdo dėmesingumą. Policija ragina tėvus ar globėjus pasikalbėti su atžalomis apie saugų elgesį gatvėje, pasirūpinti, kad vaikai, jaunimas segėtų atšvaitus ar dėvėtų drabužius su šviesą atspindinčiais elementais.

PK inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų