Kūrybą skaitė pedagogai, mokiniai. Kūrybą skaitė pedagogai, mokiniai.

Žvarbų gruodžio penktadienį poetus, prozininkus, muzikus ar bent maža sielos dalele kūrybai prijaučiančius žmones į Jono Basanavičiaus gimnazijos amfiteatrą sukvietė 9-oji poezijos naktis.

Nors už lango krito snaigės, jauki atmosfera sušildė visus susirinkusiuosius. Kartu su renginio vedėjomis abiturientėmis Jomile ir Žaneta literatai, ištarę poeto priesaiką, pasižadėjo puoselėti žodį ir skleisti poeziją.

Švelnumo, nuoširdumo kupiname vakare netrūko skaitovų, įvairiais muzikos instrumentais grojančių bei dainuojančių atlikėjų. Savo kūryba dalinosi esami ir buvę mokiniai iš Jono Basanavičiaus, Antano Smetonos, Taujėnų, Želvos gimnazijų. Po renginio kūrėjai, mokytojai, mokiniai susirinko skaitykloje pasidalinti mintimis, pabendrauti prie puodelio arbatos.

Kiekvieno širdį suvirpinęs ir atskleidęs poezijos grožį renginys paliko neišdildomą įspūdį. Mokyklos erdvės, suskambusios muzika ir tikru žodžiu, tapo lyg prieglobstis ieškantiems kažko tikro, savito, nesumeluoto…

Jomilė VASKELAITĖ

Jono Basanavičiaus gimnazijos mokinė

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų