Pristatė Ukmergę „Adventur“ parodoje

Parodoje – ir Ukmergės atstovės. Parodoje – ir Ukmergės atstovės.

„Paragauk pasaulio, paragauk Lietuvos“ – tokiu šūkiu Lietuvos konferencijų ir parodų centre „Litexpo“ Vilniuje savaitgalį prasidėjo jubiliejinė, 5-oji, turizmo ir aktyvaus laisvalaikio paroda „Adventur“. Parodoje save pristatė ir ukmergiškiai.

Šiemet pagrindine parodos tema pasirinkta kulinarija. Visi stengėsi pristatyti savo regiono patiekalus. Daugeliui tampa tikru atradimu kelionės po Lietuvos regionus, skanaujant tik jiems būdingų vaišių.

Kitas parodos akcentas – Lietuvos piliakalniai. Šie metai paskelbti Piliakalnių metais, todėl kviesta miestus ir miestelius pristatyti šiuos unikalius gamtos objektus.

Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Lina Baublienė pasakojo, kad ši – didžiausia Lietuvoje tokia paroda – buvo unikali galimybė pristatyti Ukmergę tūkstančiams lankytojų.

Direktorė džiaugėsi, kad pagrindinei parodos temai buvo pasiruošta gerokai iš anksto, kai sujungus Ukmergėje veikiančias maitinimo įmones buvo sudarytas bendras Ukmergės meniu. Taip miesto svečiai gali greitai ir patogiai išsiaiškinti, kurioje kavinėje ar restorane kokių patiekalų siūloma paragauti.

Orientuojantis į parodos temą, ukmergiškių stende pristatyti ir mūsų maitinimo įmonių siūlomi patiekalai, ir Ukmergės piliakalnio atnaujinimo projektas.

Kitoje salėje, atskirame stende, savo gaminius pristatė dvi Ukmergės įmonės. Pirmoji – labai senas tradicijas turinti UAB „Ukmergės duona“, siūliusi parodos lankytojams įsigyti įvairių savo gaminių. Antroji įmonė – naujas ir ambicingas Kęstučio Zinkevičiaus Jakutiškiuose įkurtas kanapių ūkis.

L. Baublienė pasakojo, kad rengti savo stendų parodos dalyviai į sostinę vyko ketvirtadienį. Nors dalyvavimas tokiuose renginiuose yra brangus – dalyviai turi sumokėti didelį mokestį už galimybę įsirengti ekspoziciją, – tikimasi, kad ši investicija atsiperka.

Ukmergės stendą parodoje kūrė ir su lankytojais bendravo Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro bei savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus darbuotojos. Savo prisistatymui pasirinkta vilko tema. Pristatyme netrūko humoro.

Ukmergiškiai džiaugėsi, kad jų stendus aplankė gausus būrys lankytojų, tarp kurių – ir valdžios žmonės, ir kraštiečiai.

Parodoje buvo galima leistis į gastronominę kelionę po šalies miestus – ragauti tautinio paveldo patiekalų bei gėrimų, jų įsigyti. 

Buvo surengta įspūdinga kultūrinė programa. Trijose parodų ir kongresų centro „Litexpo“ salėse, kurios užima 16 tūkstančių kvadratinių metrų plotą, keliautojams prisistatė 300 dalyvių iš 28 šalių. Keliautojams parodoje buvo siūlomos naujos, egzotinės, kryptys.

„Adventur“ – tarptautinė paroda, kurią kartu su Turizmo departamentu prie Lietuvos ūkio ministerijos rengia kongresų ir parodų centras „Litexpo“.

Organizatoriai skelbia, kad per penkerius metus parodos dalyvių skaičius išaugo 91 proc., lankytojų padaugėjo net 52 proc., o parodoje dalyvaujančių pasaulio šalių skaičius išaugo daugiau nei dvigubai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų