Miesto centre bus ribojamas stovėjimo laikas

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės centrinėje – Kęstučio – aikštėje  jau pastatyti kelių eismo ženklai, ribojantys automobilių stovėjimo laiką.

Tokie ženklai, nurodantys, kad automobilį galima palikti ne ilgiau kaip 2 val., neseniai jau buvo pastatyti Klaipėdos gatvėje bei miesto centre prie buvusio teismo pastato.

Antradienį jie atsirado ir Kęstučio aikštėje.

Savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus primena, kad tokio pobūdžio pažeidimas asmeniui gali užtraukti administracinę atsakomybę pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 417 straipsnio antrąją dalį (bauda nuo 30 iki 90 eurų).

Kas gi nustatys, kada buvo palikta transporto priemonė? Pagal kelių eismo taisykles tai turi padaryti pats vairuotojas.

KET 149 punktas nurodo, kad palikdamas stovėti motorinę transporto priemonę stovėjimo trukmę ribojančio ženklo galiojimo zonoje, vairuotojas privalo gerai matomoje mašinos vietoje palikti informaciją apie motorinės transporto priemonės atvykimo laiką.

Atkreiptinas dėmesys, kad baudžiama ne tik už tai, jog automobilis stovi ilgiau negu numato ženklas, bet ir už tai, jog nepaliekama informacija, kada jis pastatytas.

Šis automobilių statymo reikalavimas negalioja skiriamuoju ženklu „Neįgalusis“ arba neįgalių asmenų automobilių statymo kortele pažymėtoms transporto priemonėms.

Kęstučio aikštėje, šalia autobusų stotelės, pastatytas ir dar vienas naujas ženklas. Jis nurodo, kad sustoti draudžiama 40 metrų į priekį nuo ženklo. Jo prireikė tam, kad lengvųjų automobilių vairuotojai netrukdytų sustoti autobusams.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

-1 # WTF? 2017-03-19 17:02
Čia kas per nesąmonė,noras lygiuotis į didmiestį? Tai dabar vežiotis rašiklį ir lapą kad rašyti kada atvykai? Tai dar uždrauskite į aikštę įvažiuoti pvz dyzeliniam transportui...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų