Žemės dieną – lobių paieškos miesto širdyje

Žemės dieną vaikai ieškojo lobių. Eimonto Stasiūno nuotr. Žemės dieną vaikai ieškojo lobių. Eimonto Stasiūno nuotr.

Žemės diena visame pasaulyje nuo 1971 metų minima per pavasario lygiadienį, kovo 20-ąją. Lietuvoje ši šventė oficialiai paskelbta 1992 metais, o Ukmergėje Žemės vėliava kasmet suplevėsuoja nuo 2006-ųjų. Iniciatoriai kviečia visuomenę mąstyti ir gyventi ekologiškai, tausoti žemės išteklius, mažinti oro ir aplinkos taršą.

Šiųmečio renginio Ukmergėje organizatoriai pakvietė bendrauti ir bendradarbiauti įvairias ugdymo įstaigas bei nevyriausybines organizacijas. Iškilmingai pakėlus Žemės vėliavą ir išklausius rajono vadovų sveikinimo, mažesnių šventės dalyvių laukė staigmena – edukacinis-orientacinis žaidimas „Žemės lobių paieškos“.

Vaikų grupės pagal Ukmergės verslo ir turizmo informacijos centro paruoštą žemėlapį turėjo surasti miesto parke paslėptus Lietuvos žemėje slypinčius turtus. Žemės ištekliai – smėlis, žvyras, molis, nafta, vanduo – ir yra tie lobiai, kuriais planeta Žemė dalinasi su žmonija. Vienas vertingiausių išteklių, kurių turtinga Lietuva, yra geriamasis vanduo. Kitose šalyse jo stokojama, o mes turime daug, todėl nemokame tausoti.

Žemės lobius darželinukams ir pradinių klasių mokiniams pristatė Antano Smetonos gimnazijos auklėtiniai, vadovaujami mokytojos metodininkės Elvyros Kriaučiūnienės. Suradusiųjų visus paslėptus lobius aikštėje laukė dar vienas siurprizas – diplomai, arbata ir rajono savivaldybės administracijos saldžios dovanėlės.

Ukmergėje į Žemės dienai skirtus renginius kasmet įsitraukia vis daugiau dalyvių. Šiemet renginyje dalyvavo itin daug jaunųjų aplinkosaugininkų.

Tai – lopšelių-darželių „Šilelis“, „Nykštukas“, „Buratinas“, „Eglutė“, „Žiogelis“, darželio-mokyklos „Varpelis“, Senamiesčio, Dukstynos, „Šilo“ ir Užupio pagrindinių ir „Ryto“ specialiosios mokyklų ugdytiniai.

Iš viso į žaidimą užsiregistravo apie 260 dalyvių.

Skaistė VASILIAUSKAITĖ-DANČENKOVIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų