Užfiksuoti netikėti temperatūrų skirtumai

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Balandis Lietuvoje prasidėjo su trenksmu. Oro temperatūra netikėtai šovė į viršų, o sekmadienio vakarą Ukmergėje griaudėjusi perkūnija buvo stipresnė nei įprasta.

Pasak Ukmergės meteorologijos stoties viršininko Rimanto Benkausko, šeštadienį, balandžio 1 d., pas mus užfiksuota aukščiausia temperatūra – 19,3 laipsnio. Sekmadienį – 22,1 laipsnio.

„Staigus atšilimas po tokių gana vėsių orų galbūt atrodo neįprastas. Tačiau iš tikrųjų tokiu metu yra buvę ir žymiai didesnių karščių. Tokie orų svyravimai – nuolatiniai“, – pašnekovas tikina, jog sinoptikai to nelaiko kokiu nors ypatingu reiškiniu.

„Ir kovą yra buvę apie 30 laipsnių šilumos. 2012 metų balandis buvo labai šiltas – irgi buvo 30 laipsnių šiluma“, – pasakojo jis.

Sako, jog dar galime tikėtis visko: „Dar ir sniego dangos balandį būna – net ir po tokių šiltų orų kaip savaitgalį. O balandžio pradžiai būdingos ir perkūnijos. Jos įprastos, kai šitaip staigiai sušyla.“ Tiesa, pripažįsta, jog sekmadienio vakarą ji buvusi gerokai stipresnė nei esam įpratę.

Anot stoties viršininko, vėl ateina vėsuma, ir ši savaitė bus lietinga: „Dirvose drėgmės dabar užtenka, tad matysim dienomis, kaip keičiasi pavasario gamta, pilkumą keičia žaluma.“

Sinoptikų teigimu, kai kur Lietuvoje šeštadienį visgi buvo pasiekti balandžio 1-osios temperatūros rekordai. Daug kur šalyje ji kilo iki 18–20 laipsnių. Dzūkijoje ir Suvalkijoje – iki 21 laipsnio. Ankstesni rekordai šalyje, teigiama, svyruodavo tarp 17 ir 19 laipsnių šilumos.

Tuo metu, pavyzdžiui, Ignalinos rajone šeštadienio popietę oro temperatūra nesiekė ir 10 laipsnių šilumos…

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų