Spausdinti šį puslapį

Vietoje žadamų sklypų – sąvartynas

Vilniaus gatvėje buvusios koklių gamyklos vietoje tebestūkso statybinių atliekų krūvos. Gedimino Nemunaičio nuotr. Vilniaus gatvėje buvusios koklių gamyklos vietoje tebestūkso statybinių atliekų krūvos. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Vilniaus gatvėje, buvusioje koklių gamyklos teritorijoje, jau ne pirmus metus stūkso griuvėsiai. Čia suvežtos statybinės atliekos, o pastaruoju metu atvirai tempiami ir šiukšlių maišai. Šis opus klausimas praėjusią savaitę nagrinėtas rajono tarybos Kaimo ir aplinkosaugos komitete.

Dabartinė sklypo savininkė UAB „Alnitransa“ prieš kelerius metus nupirko buvusią gamyklą ir nuvertė tuomet pavojų kėlusius jos statinius.

„Ukmergės žiniose“ rašėme, kad 2,3 ha žemės su joje buvusiais koklių gamyklos statiniais įsigijo Širvintose įsikūrusi „Alnitransa“.

Jos vadovas pasakojo apie savo ambicingus planus išvalyti iš teritorijos griuvėsius ir toje vietoje suprojektuoti sklypus privačių namų statyboms.

šgriovėm, kad čia būtų galima įrengti gyvenamųjų namų kvartalą. Bus paruošta žemė sklypams – išlyginta, sutvarkyta, išpjauti medžiai“, – prieš metus pasakojo šios įmonės vadovas Algirdas Didžiokas. Čia, jo teigimu, bus 21 sklypas.

 „Jei pasiseks – gal jau net ir žiemą. Jau yra bendrasis planas, ruošiami kiti planai, projektai. Bus vandentiekis, elektra, kanalizacija“, – pernai žadėjo pašnekovas.

Deja, laikas eina, o iki sklypų projektavimo, kol kas atrodo, – dar labai toli. Statybinių atliekų čia ne tik nemažėja, bet, regis, tik didėja. Šalia jų jau glaudžiasi ir maišai su buitinėmis atliekomis.

Į rajono tarybos Kaimo ir aplinkosaugos komitetą neseniai kreipėsi sunerimę Ukmergės gyventojai. Prašė politikų kuo skubiau spręsti problemą – administracinėmis priemonėmis įpareigoti sklypo savininką tvarkytis, išvežti statybines atliekas, aptverti teritoriją. Pasak gyventojų, nesprendžiama problema gali virsti tragedija, nes vaikai žaisdami griuvėsiuose gali būti užversti ar susižaloti.

Komitetas sušaukė šiuo klausimu posėdį, kuriame dalyvavo savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus, administracijos direktoriaus pavaduotoja Agnė Balčiūnienė. Atvyko ir sklypo savininkas Algirdas Didžiokas. Jis sako žinantis, kad sklypą reikia aptverti, bet baiminasi, kad tvora bus pavogta...

Rajono tarybos narys, Kaimo ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas Valdas Petronis informavo, kad sklypo savininkas yra įpareigotas  sklypą sutvarkyti per mėnesį laiko, taip pat aptverti teritoriją. „Savininkas privalo užtikrinti saugumą privačioje teritorijoje, o dabar to tikrai nematome“, – sakė V. Petronis.

Komiteto posėdyje kalbėta ir kita aktualia tema – dėl kelių priežiūros kaimo vietovėse. Pasak komiteto pirmininko, kelių būklė kaimuose kritinė. Žvyro danga vietomis tokia plona, kad po greideriavimo lieka arimas. Paprastas pabarstymas žvyru esą čia jau nieko nepadės. Apleistą problemą būtina spręsti iš esmės ir tam reikia didelių lėšų.

Komitetas savivaldybės administraciją ragina parengti investicinį projektą, išsprendžiantį, kaip gelbėti rajono kaimo kelius.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)