Vaikų globos namuose rengiami socialiniai butai

Ukmergės vaikų globos namų pastate jau prasidėjo rekonstrukcijos darbai. Netrukus čia bus įrengti 35 butai, kuriuose apsigyvens socialinių būstų laukiančios šeimos. Dar keturi įrengti savivaldybės butai bus skirti į Ukmergę dirbti atvykstantiems specialistams.

Rajono savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėjas Gediminas Narbutas informavo, kad šiame projekte kapitalinio remonto rangos darbų konkursą laimėjo UAB „Avona“ iš Kauno. Rangos darbų sutartis pasirašyta balandį, o darbai pradėti gegužės 5 d.

Darbai vykdomi ES struktūrinių fondų lėšomis prisidedant savivaldybei pagal projektą „Socialinio būsto pažeidžiamoms gyventojų grupėms įsigijimas ir pritaikymas“.

Bus kapitališkai suremontuota nenaudojama Vaikų globos namų pastato dalis, perplanuojant apie 2000 kvadratinių metrų patalpas į butus. Įrengiami 35 vieno ir dviejų kambarių socialiniai butai.

„Šiose patalpose taip pat bus įrengti 4 savivaldybės butai, skirti į Ukmergę atvykstantiems reikalingiems specialistams apgyvendinti. Savivaldybės butų įrengimas bus finansuojamas savivaldybės biudžeto lėšomis“, – pasakojo G. Narbutas.

Projekto vertė daugiau kaip 1,2 mln. eurų, kurių didžioji dalis – ES finansinių fondų lėšos.

Pastato fasadas nesikeis, kapitalinio remonto darbai vyks tik viduje. Kieme bus įrengtos automobilių stovėjimo bei vaikų žaidimo aikštelės.

Socialinių būstų eilėje šiuo metu laukia 126 ukmergiškių šeimos. Ši eilė nuolat kinta, tačiau nemažėja. Metų pradžioje joje buvo 115 šeimų.

Namai skaidomi

Lietuvai įgyvendinant politiką, pagal kurią šalyje turi nebelikti vaikų globos namų, sovietmečiu statyti Ukmergės vaikų globos namai daugiau kaip prieš porą metų pradėti skaidyti.

Anksčiau čia gyveno per 60 vaikų. Vėliau 24 globotiniai iš Ukmergės perkelti į Siesikų miestelį, o pernai nupirktas dviejų aukštų namas Bugenių gatvėje. Į jį perkelta dar viena šeimyna.

Ukmergės vaikų globos namų direktorius Vygantas Kaselis sakė, kad  šiuo metu Vilniaus gatvėje esančiame pastate gyvena tik 20 globotinių. Tačiau greitai jų dar perpus sumažės, nes šiemet savivaldybė planuoja įstaigai nupirkti dar vienus namus.

Vilniaus gatvėje esančiame pastate įstaigai dabar priklauso per 1600 kvadratinių metrų dalis. Ateityje ir ją planuojama panaudoti socialinėms reikmėms bei įrengti laikinus būstus iš vaikų globos namų išeinantiems ir savarankišką gyvenimo kelią pradedantiems jaunuoliams.

Direktorius pasakojo, kad statybų kaimynystės nepatogumų jie nejunta, mat pastatą pasidalinus, įėjimą į globos namus nutarė perkelti. Dabar į namus patenkama ne nuo Vilniaus, o nuo Linų gatvės.

Projektuoja liftą

Apie planus, susijusius su minėtu pastatu, bus kalbama ir kitą savaitę vyksiančiame rajono tarybos posėdyje, svarstant tikslinamą biudžetą. Sprendimo projekte skelbiama, kad pernai dalį Vaikų globos namų patalpų Vilniaus gatvėje perėmus savivaldybės administracijai, jose bus atliekami šildymo ir vandentiekio sistemų pertvarkymo darbai, kurių metu bus atjungtos šildymo ir vandentiekio sistemos nuo globos namams priklausančių patalpų. Siekiant užtikrinti Vaikų globos namų veiklą, būtina skirti lėšų šildymo ir vandentiekio sistemų projektavimui bei remontui.

Taip pat informuojama, kad globos namams priklausančiose patalpose numatoma plėsti socialines paslaugas, todėl turi būti užtikrintas aplinkos prieinamumas neįgaliesiems, būtina atlikti lifto projektavimo darbus. Tam numatoma skirti 37,9 tūkst. Eur.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų