Spausdinti šį puslapį

Automobilių stovėjimo aikštelė „išsikraustys“

Vairuotojų patogumui – dar viena aikštelė. Tačiau – ne visam laikui. Gedimino Nemunaičio nuotr. Vairuotojų patogumui – dar viena aikštelė. Tačiau – ne visam laikui. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Automobilių stovėjimo aikštelė Vilniaus gatvėje, šalia „Vilkmergės“ skulptūros, neseniai tapo didesnė. Prie šio paminklo atsiradus juostoms, čia irgi galima statyti automobilius. Tiesa, jau netolimoje ateityje visos šios aikštelės čia apskritai nebeliks.

Mašinų stovėjimo vietos baltomis juostomis buvo pažymėtos rajono savivaldybės administracijos saugaus eismo komisijos sprendimu. „Komisija leido sužymėti tam, kad vairuotojai tvarkingai statytų automobilius, aikštelė nebūtų užgrūsta ir matytųsi paminklas, – sakė savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus. – Tai – šalia vartotojų kooperatyvo parduotuvės esančios aikštelės dalis. Kadangi šioje vietoje nėra jokių bordiūrų, aikštelę buvo galima pratęsti.“

Tačiau ir senoji, ir atsiradusi nauja aikštelės – tik laikinos. Mat, anot vedėjo, bus atliekama šios miesto erdvės rekonstrukcija, ir viskas čia iš esmės pasikeis.

Pašnekovas pasakojo, kad automobilių stovėjimo vietų čia išvis nebeliks. Aikštelė bus įrengta kitoje kooperatyvo pastato pusėje, kur dabar stovi atliekų konteineriai. Šie, sakė A. Dutkus, bus perkelti, o šioje vietoje planuojama įrengti ir kitą įvažiavimą į pastate įsikūrusių įstaigų kiemus.

Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas pasakojo ir apie kitus panašius mieste atliktus darbus. Atnaujintos automobilių stovėjimo aikštelės Kęstučio aikštėje, Vienuolyno gatvėje, prie „Vilkmergės“ restorano, Senamiesčio pagrindinės mokyklos, aikštelėje prie pėsčiųjų tilto, kituose savivaldybei priklausančiuose plotuose.

Aikštelę didins

Tuo metu „Ukmergės žinių“ skaitytojai Sigitai neaišku, kodėl nėra tvarkos šalia Ukmergės ligoninės. Vietos mašinoms šios įstaigos aikštelėje nepažymėtos, todėl, stebėjosi ukmergiškė, „automobiliai statomi bet kaip, netvarkingai“ ir neretai atvažiavus į ligoninę tiesiog nėra kur jį palikti.

„Kadangi tai – pačiai ligoninei priklausantis sklypas, ji turi pati ir tvarkytis. Automobilių stovėjimo vietų juostos – ligoninės rūpestis“, – komentavo A. Dutkus.

VšĮ Ukmergės ligoninės vyriausiojo gydytojo Rimvydo Civilkos teigimu, čia irgi laukiama rekonstrukcijos. Taigi vaizdas ligoninės aikštelėje taip pat pasikeis.

„Juostų čia nėra ir niekada nebuvo. Tačiau ateity turėtų atsirasti. Į miesto teritorijų tvarkymo projektus įtraukta ir mūsų įstaiga, bus tvarkomas ligoninės parkas, kitos vietos. Praplatinus kelią į priėmimo skyrių, jo šone irgi bus automobilių stovėjimo aikštelė. Svarstoma ir apie juostas, tik pirmiausia laukiam, kada bus pradėtas įgyvendinti ligoninės aplinkos rekonstrukcijos projektas“, – pasakojo vadovas.

Daug didesne problema jis vadina tai, kad aikštelėje, apie kurią kalbėjo mūsų skaitytoja, apskritai trūksta vietų pastatyti automobilius. „Savivaldybei apie šią problemą sakėm ne kartą. Pats dalyvavau svarstant minėtos rekonstrukcijos techninį projektą, ir vienas pagrindinių prašymų buvo susijęs būtent su šia aikštele. Numatyta, įgyvendinant projektą, praplėsti ir ją“, – tikino R. Civilka.

Posėdyje – apie ženklus

Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas A. Dutkus taip pat informavo apie kitus neseniai saugaus eismo komisijos posėdyje aptartus klausimus. Priimtas sprendimas pašalinti kelio ženklą „Stovėjimo ribotą laiką vieta“ (2 val.) Klaipėdos gatvėje, nes, teigiama, po atliktų stebėjimų paaiškėjo, kad ženklo, ribojančio stovėjimo laiką, įrengimas buvo netikslingas.

Posėdyje svarstytas Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro prašymas patvirtinti įrengtą kelio ženklą „Rezervuota stovėjimo vieta“ Vytauto g. 105. Taip pat svarstytas pirmumo kelio ženklų įrengimo nereguliuojamose sankryžose Birutės–Tvenkinių g. ir Birutės–Žemaičių g. klausimas. Nutarta siūlyti savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriui organizuoti tokių ženklų įrengimą šiose sankryžose ir pažymėti Birutės gatvę kaip pagrindinę. Taip pat įrengti informacinį kelio ženklą „Aklakelis“ Birutės gatvėje, Birutės ir Žemaičių g. sankryžoje.

Posėdyje nagrinėtas ir piliečio prašymas įrengti kelio ženklą „Sustoti draudžiama“ Gedimino gatvėje, už picerijos „Fokus Pica“. Nutarta kreiptis į VĮ „Vilniaus regiono keliai“ dėl pritarimo įrengti ženklą pareiškėjo lėšomis. Derinami ir greičio ribojimo kalnelių įrengimo Želvoje, Rečionyse klausimai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Susiję įrašai (pagal žymę)