Gyvename labai įdomiu istoriniu laikotarpiu. Patys įvardiname didžiausias problemas ir patys ieškome kelių jų sprendimui. Bet ką daryti, kai problema gyvenime tampa žmogus. Savo gyvenimo būdu, supratimu, pomėgiais ir priklausomybėm. Savo neatsakingumu šeimai, vaikams ir visiems artimiesiems. Jo atsipalaidavimai pasiekia tokį lygį, kad socialinės tarnybos jau nebepajėgia jų atstatyti. Vaikai iškeliauja iš namų.

Apie vaikų, kurie priverstinai turėjo palikti namus, kelius ir noriu parašyti. Apie kelius į kitus namus, kur juos vėl glaustų mylintys, atsakingi žmonės, kurie pasiryžę gyventi nuskriaustų vaikų labui.

Pradėjusi gilintis į globos ir įvaikinimo problemas rajone sutikau daug šiltų, darbščių ir geranoriškų žmonių. Jų gatvėje niekuo neišskirtum iš kitų. Bet jie turi ypatingą likimo žymę – globoja paliktus vaikus. Organizuodama mokymus ir kitokius bendravimo užsiėmimus, supratau, kad tokių žmonių gyvenimai ypatingi. Jie lyg narai be specialių kostiumų neria į žmonių likimų gelmes ir iš ten traukia ašarotus vaikus, traukia atstumtus savųjų mažuosius ir glaudžia juos prie savo širdies. Tokių nėra daug. Bet jie labai reikalingi šiame begalinio skubėjimo pasaulyje. Ne visada priimti vaikai atsimoka šiluma ir meile. Ne visada už tokį žingsnį sulauki paguodos ir artimo meilės. Bet.

Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė labai atsakingai pakvietė pradėti vaikų namų pertvarką valstybėje. Vaikai turi augti šeimose. Tik labai sudėtinga užduotis rasti ir parengti tuos asmenis, kurie pasiryžtų šiai misijai. Pokalbiuose aiškėja, kad žmogui paprasčiau auginti vaikus negu vaikščioti po institucijas ir tvarkyti begales dokumentų. Ne visada anketiniai duomenys tiksliai charakterizuoja asmenybę, kaip ne visada įspūdis po vieno ar kito pokalbio su valdininkais skatina priimti teisingą sprendimą.

Nerevizuodama nusistovėjusios tvarkos noriu pakviesti visus tuos, kurie dar turite neišsakytos meilės svetimiems mažiems ir paaugusiems vaikams, kurie esate tikri valstybės statytojai, kuriems rūpi, kad nelaimės ištikti svetimi vaikai vėl sapnuotų spalvotus sapnus: atverkite jiems savo namų duris. Ypač reikalingos trumpalaikės globos šeimos, kurios galėtų priimti naktį, dieną ar ryte iš lėbaujančių tėvų paimtus vaikus. Pasiryžę tokiai misijai,  patys tapsite stipresni ir brandesni.

Jeigu jus domina globos ar įvaikinimo temos, turite neatsakytų klausimų, kreipkitės į Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro direktorę arba skambinkite tel. (8 340) 63561, rašykite el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Sigita Bakanauskienė

Užs. Nr. 470

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų