Pareigūnai surengė mokymus dviratininkams. Pareigūnai surengė mokymus dviratininkams.

Birželio 14 d. Saugaus eismo klasėje, esančioje „Šilo“ pagrindinėje mokykloje, surengta šventė jauniesiems dviratininkams.

Idėja atgaivinti dviratininkų mokymus kilo bendruomenės pareigūnėms Ingridai Dutkienei ir Daivai Novikienei. „Pastebėjome, kad dažnas dviračiu važinėjantis paauglys nežino taisyklių, nedėvi šalmų ir liemenių, važinėja netvarkingais dviračiais. Todėl nusprendėme surengti mokymus. Mūsų tikslas – suteikti žinias ir ugdyti atsakingą požiūrį“, – sakė I. Dutkienė.

Mokymai buvo surengti vykdant projektą „Saugaus eismo klasė“. Tai yra tęstinis projektas, kuriam finansavimą skiria Ukmergės rajono savivaldybė.

Krimsti kelių eismo taisykles 12–13 metų vaikams teko du mėnesius, o po to reikėjo išlaikyti teorijos egzaminą. Išklausyti jaunojo dviratininko kursą panoro Užupio, „Šilo“ bei Vidiškių pagrindinių mokyklų moksleiviai.

Paskaitos vyko Saugaus eismo klasėje, o jas vedė savanoris, prie projekto prisijungęs Dukstynos pagrindinės mokyklos žmogaus saugos mokytojas Paulius Šemeta. Pamokos buvo įdomios, o mokytojas pelnė gražių moksleivių atsiliepimų.

Teorijos egzaminą išlaikė 37 moksleiviai. Šventėje jauniesiems dviratininkams įteikti pažymėjimai. Kai kurie atsiimti jų atvyko su tėveliais ar seneliais.

Mokinukus pasveikino ir saugiai važinėti gatvėmis linkėjo policijos komisariato viršininkas Mindaugas Petrauskas ir „Šilo“ pagrindinės mokyklos direktorius Leonas Žuklys.

PK inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų