Šalia miesto turgavietės – laikini nepatogumai

Vasario 16-osios gatvėje vyksiantys šilumininkų darbai bus atliekami ir šalia turgaus. Autorės nuotr. Vasario 16-osios gatvėje vyksiantys šilumininkų darbai bus atliekami ir šalia turgaus. Autorės nuotr.

Ukmergėje keičiami magistraliniai šilumos tinklai. Didžiausi darbai tebevyksta Pivonijos mikrorajone, trasos atnaujintos ir kitose vietose. Netrukus jie kelsis į Vasario 16-osios gatvę. Svarstoma, ką daryti, kad šie darbai nekeltų didelių nepatogumų gyventojams, ypač – turgaus lankytojams ir prekybininkams.

Užupyje vamzdynai, kaip jau rašėme „Ukmergės žiniose“, keičiami, savivaldybės įmonei UAB „Ukmergės šiluma“ vykdant projektą „Susidėvėjusio centralizuoto šilumos tiekimo tinklų keitimas, diegiant  naujausias technologijas katilinės Nr. 3 aptarnavimo teritorijoje Ukmergėje“.

Naujos trasos maždaug prieš porą mėnesių buvo pradėtos tiesti Dariaus ir Girėno, Miškų, Jaunimo gatvėse. Šio projekto vertė – daugiau kaip 350 tūkst. eurų. Jis finansuojamas ir ES lėšomis, kurios sudaro apie pusę šios sumos. Darbus atlieka UAB „Alvora“ iš Vilniaus.

Kadangi senajai trasai buvo apie 40 metų, bandymų metu ji trūkinėdavo, tekdavo dažnai tvarkyti, ilgiau delsti dėl rekonstrukcijos nebuvo galima. Mat trasai trūkus, pasekmės šilumos vartotojams būtų skaudžios.

Pradėjus tiesti vamzdynus, be karšto vandens liko apie 65 minėtų gatvių daugiabučiai namai. Jų gyventojus šilumos ūkio įmonė dar prieš pradėdama darbus informavo, kad, nesumontavus naujų vamzdynų, tiesiog nėra galimybių tiekti karštą vandenį.

Pasak UAB „Ukmergės šiluma“ direktoriaus pavaduotojo Raimondo Kaselio, projektas dar neįgyvendintas iki galo. „Pagal projektą darbai bus baigti liepos pabaigoje – viskas taip ir buvo planuota, – pasakojo jis. – Kai kuriuos planus pavyko įgyvendinti netgi greičiau: karštą vandenį pradėjom tiekti pora savaičių anksčiau, nei buvo numatyta.“

Anot pavaduotojo, karšto vandens gyventojai laukė kantriai: „Žmonės per daug nepyko, nors vandens kai kurie ir 4–5 savaites neturėjo. Tačiau suprato projekto svarbą, jiems viskas buvo išaiškinta. Tuo labiau kad 30–40 metų tokie projektai nebuvo daromi.“

Šiame projekto etape, sakė R. Kaselis, buvo pakeista vienas kilometras trasų. „Šiuo metu atstatomos dangos. Gyventojų nusiskundimų sulaukiam gal tik dėl to, kad transportas ten važinėja. Aplinką atkursim, viską sutvarkysim – bus gal netgi dar geriau“, – žada jis.

Minėtas projektas buvo pradėtas įgyvendinti 2016 metais. Pirmame jo vykdymo etape buvo pakloti naujos technologijos vamzdžiai 400 metrų ruože ties siuvyklos „Textilite“ pastatu ir garažais.

Panašių darbų neseniai atlikta ir Dukstynos mikrorajone. Juos stengtasi įvykdyti, kai buvo atliekami RK-1 katilinės zonos (Šviesos g. 17) planiniai šilumos perdavimo tinklų vamzdynų hidrauliniai bandymai ir remonto darbai. „Pakeitėm 200 metrų magistralinių vamzdynų. Spėjom per kelias savaites – taip pat kiek greičiau, nei buvo planuota“, – teigė pašnekovas.

„Sutvarkytas ir šios katilinės zonoje esantis pagrindinis įmonės 45 metrų kaminas, – taip pat pasakojo jis. – Atliktas vidaus defektavimas, pakeistos ištrupėjusios plytos, kaminas padengtas papildoma danga. Atnaujinta žaibosauga, apšvietimas. Dabar, nors ir neprivaloma, kaminas naktį šviečia, todėl gerai matomas.“

Dideli darbai, sakė pavaduotojas, laukia ir kitoje miesto vietoje: „Liepos pabaigoje planuojam stabdyti RK-2 katilinę, kurios zonoje, turgų ir Vasario 16-osios gatvę iki A. Smetonos gatvės raudonų namų apimančiame ruože, ruošiamasi keisti vamzdynus. Bus paklota 300 metrų naujų trasų, čia dirbsim irgi savom jėgom.“

Ukmergiškių taip pat prašoma būti kantrių ir pakentėti dėl laukiančių laikinų nepatogumų. „Darbų metu bus šiek tiek kitoks judėjimas, todėl stengiamasi, kad būtų įrengtas tinkamas laikinas privažiavimas prie turgaus. Šiomis dienomis su turgaus administracija, kitomis institucijomis kaip tik ir derinami šie klausimai: ką daryti, kad nebūtų nesklandumų. Svarbiausia, kad būtų kuo patogiau palikti prie turgaus automobilius, o jau paskui darbai vyks žaliose vejose“, – pasakojo R. Kaselis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų