Šventės pradžia visur – tuo pačiu laiku

Rugsėjo 1-oji pasipuoš gėlėmis… Gedimino Nemunaičio nuotr. Rugsėjo 1-oji pasipuoš gėlėmis… Gedimino Nemunaičio nuotr.

Rugsėjo 1-osios šventė visus rajono moksleivius į mokslo metų pradžios iškilmes šiemet sukvies vienu metu. Kai kurios ugdymo įstaigos savo bendruomenes pasitinka atsinaujinusios. Naujovių bus ir ugdymo procese.

Visose mūsų gimnazijose ir kitose mokyklose šį penktadienį vyksianti Mokslo ir žinių dienos šventė prasidės 10 valandą. „Šitaip buvo nuspręsta bendru visų mokyklų sutarimu, – sakė rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistas Arūnas Augustinas. – Tik kai kur, pavyzdžiui, „Ryto“ specialiosios mokyklos korpusuose, laikas gali skirtis.“

Ankstesniais metais, anot jo, Rugsėjo 1-oji ugdymo įstaigose prasidėdavo įvairiu laiku, jį įstaigos pasirinkdavo pačios.

Penktadienis bus šventinis ne tik mokyklose. Mokslo metų pradžia šventiškai minima ir lopšeliuose-darželiuose, švietimo įstaigose. Jose tądien sulaukiama svečių. Ir šią Rugsėjo pirmąją, sako A. Augustinas, bendruomenes sveikins rajono vadovai, savivaldybės tarybos nariai, savivaldybės skyrių, seniūnijų atstovai.

Pasiskirstę po įvairias įstaigas, jie atvyksta ne tuščiomis. Anot pašnekovo, kiekvienai mokyklai kasmet įteikiama po vėliavą. Dovanojama ne tik Lietuvos Trispalvė, bet ir Ukmergės rajono savivaldybės vėliava. Dovanų mokyklos sulauks ir šiemet.

Ruduo į mokyklas ateina su naujovėmis. Nuo rugsėjo 1 d. visose šalies mokyklose bus įgyvendinama bent po vieną patyčių ir smurto ar kitą prevencinę programą. Iki šiol, teigia Švietimo ir mokslo ministerija, tai darė tik kiek daugiau nei pusė švietimo įstaigų. Nuo šio rugsėjo valstybės lėšomis mokyklose bus finansuojama 14 prevencinių programų. Jas įgyvendinti, taip pat mokyti pedagogus skiriamas papildomas finansavimas.

Be to, nuo rugsėjo visi 1–10 klasių mokiniai lietuvių kalbos mokysis pagal naujas programas, kurios orientuotos į stipresnį raštingumo ugdymą.

Ministerija taip pat skelbia, kad mokykloms suteikiama laisvė kūrybiškiau organizuoti ugdymą, stiprinama mokymosi pagalba prasčiau besimokantiems vaikams.

Penktadienis bus išskirtinis ne vien dėl miestą po vasaros atostogų vėl užpildžiusių gėlėmis nešinų vaikų, jų tėvelių. Parduotuvėse tą dieną nebus prekiaujama alkoholiniais gėrimais. Įstatymą, kuris įtvirtino draudimą rugsėjo 1 dieną prekiauti alkoholiu, Seimas priėmė 2006 metais.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų