Po padengtų nuostolių – medžių pjovimas

Vytauto gatvėje pjaunami medžiai. Gedimino Nemunaičio nuotr. Vytauto gatvėje pjaunami medžiai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Specialiai sudaryta komisija priėmė sprendimą Vytauto gatvėje prie darbo biržos ir Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro panaudos teise valdomo pasato nupjauti dalį medžių.

Miesto seniūnės Zitos Pečiulienės teigimu, tai nėra susiję su šiųmete istorija, kai savivaldybei teko atlyginti nemenką žalą nugriuvusio medžio apgadintos transporto priemonės savininkei.

Vis dėlto panašūs atvejai esą liudija, kad dideliems avarinės būklės medžiams mieste – ne vieta.

Vytauto gatvėje medis automobilį buvo prispaudęs birželio 7 d. Didžiulė nudžiūvusi liepa augo prie PCPC psichikos sveikatos centro. Ji užgriuvo ant aikštelėje prie gatvės, stovėjusio „Volkswagen Beetle“ markės „vabalu“ vadinamo automobilio. Medis nuvirto apie 10 val. vienoje judriausių miesto gatvių, tad tik dėl laimingo atsitiktinumo apsieita be aukų ar traumų.

Vis dėlto šis įvykis rajono biudžetą patuštino nemenka pinigų suma.

Pasak savivaldybės administracijos direktoriaus Stasio Jackūno, nukentėjusi ukmergiškė pateikė visus reikiamus dokumentus apie patirtą žalą ir paprašė savivaldybės, kaip PSPC steigėjos, padengti patirtus nuostolius. Įvykį nagrinėti buvo sudaryta komisija. Įvertinus aplinkybes nutarta teisme ginčo netęsti ir žalą savininkei atlyginti. Jai sumokėta 1903 eurų suma.

Šią savaitę minėtoje teritorijoje darbavosi pjovėjai. Atsižvelgiant į darbo biržos prašymą išduoti leidimai ir nupjauta 10 liepų ir 4 klevai. Atsižvelgiant į tame pačiame pastate esančios PSPC prašymą – 4 liepos.

Pasak Ukmergės seniūnės, leidimai išduoti visiems pateiktiems prašymams.

UŽ inf.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų