Kad patektų į butą, ugniagesiams teko panaudoti keltuvą. Gedimino Nemunaičio nuotr. Kad patektų į butą, ugniagesiams teko panaudoti keltuvą. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Antradienio popietę visos ant kojų sukeltos specialiosios tarnybos skubėjo į vieną iš miesto daugiabučių. Jų pagalbos prireikė ieškant viename iš butų „pradingusios“ gyventojos.

Pranešimo apie incidentą Vilniaus gatvėje medikai ir policija sulaukė apie trečią valandą dienos. Vykta į Vilniaus g. 100B esantį vieną iš butų ketvirtame aukšte.

Apie 15.30 val. pranešta ir Ukmergės priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai, ją informavo Bendrasis pagalbos centras. Pasak tarnybos vyresniojo inspektoriaus Mindaugo Lunio, ugniagesiai kviesti talkinti kolegoms.

„Buvo gautas pranešimas, kad reikalinga pagalba medikams ir policijai patekti į butą. Turim vykti tokiais atvejais, jei medikams kyla problemų patekti pas neįgalius, ligos ištiktus asmenis“, – pasakojo jis.

Šį kartą jų kilo dėl to, kad niekaip nepavyko prisibelsti pas minėtame bute, kaip įtarta, užsirakinusią gyventoją. Apie tai, kad ji neatidaro durų ir su ja negali susisiekti, policijai pranešė sunerimę giminės.

Ugniagesiai atskubėjo su savo įranga – keltuvu, kurį ir prisiėjo panaudoti. Anot M. Lunio, su juo iš pradžių buvo užsikelta į balkoną, iš jo patekta į butą.

Viduje rasta apie 30 metų moteris. Kadangi buvo sutrikusi judesių koordinacija, ji perduota medikams. Manoma, kad gyventoja tiesiog kietai miegojo ir nieko negirdėjo, todėl ir neįsileido nei giminaičių, nei medikų su policija.

Pareigūnas taip pat pasakojo, kad kopėčiomis liaudiškai įvardijamą ne taip seniai ugniagesių gautą naują įrenginį tenka panaudoti ne taip ir dažnai: „Mes jo ir nevadinam kopėčiomis. Tos, kurias seniau turėjom, buvo automobilinės kopėčios, o čia – keltuvas. Kad jo prisireiktų – retesnis atvejis. Buvo keletas kartų, kai prireikė, gesinant gaisrus. Tačiau daugiau būta nepagrįstų iškvietimų, kai į įvykį buvo važiuojama su keltuvu, tačiau iš tiesų jo nė nereikėjo.“

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų