Spausdinti šį puslapį

Žvejoti mokė globojamus vaikus

Akcijos dalyviai. Akcijos dalyviai.

Akcija „ŽvejOK“ visoje Lietuvoje prie ežerų savaitgalį sukvietė per pusę tūkstančio globojamų vaikų. Prie Siesikų ežero žvejyboje dalyvavo ir būrys ukmergiškių.

Trečius metus vykusios socialinės akcijos tikslas – supažindinti globojamus vaikus mėgėjiška žūkle ir padedant profesionalams mokyti žvejybos paslapčių.
Akcijos sumanytojas aplinkosaugininkas Linas Jonauskas mano, kad globojamiems vaikams trūksta ne tik žvejybos įrankių, pašarų, bet ir tėviško patarimo apie žūklę.

Kad tai patirtų prie ežerų savaitgalį susirinko net vienuolikos šalies savivaldybių vaikai. Žvejybos paslapčių juos mokė daugiau nei 100 savanorių.

Akcija „Žvejok 2017“ Ukmergėje surengta prie Siesikų ežero.  Joje dalyvavo per 30 vaikų nuo 4-erių iki 18 metų.

Iniciatyvos koordinatorė mūsų mieste moterų klubo pirmininkė Indrė Kižienė pasakojo, kad vaikams diena prasidėjo žygiu iki ežero, kurį organizavo policijos pareigūnas Rolandas Butkus. Ėjimas buvo linksmas su mįslėmis ir galvosūkiais. Pasiekus stovyklavietę, vaikus pasitiko žvejai, kurie pusdienį skyrė mokydami juos žvejybos paslapčių, paruošė meškeres, paaiškino žvejo taisykles ir žvejojimo procedūras.

Žvejai Konstantinas Trusovas, Valerijus Ivanovas, Lermanas Feliksas, Robertas Klevisnkas, Lukas Tvarijonas ir kiti po žvejybos džiaugėsi vaikų užsidegimu. Arnis Olšauskas pasirūpino, kad visi galėtų išbandyti žvejybą valtyje.

Aplinkos apsaugos inspektorius Žydrūnas Cicinas pravedė paskaitą apie saugią ir atsakingą žvejybą. Per renginį, mažuosius linksmino Kakės Makės personažas, kurį įkūnijo Jolanta Verbickienė. 

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Dainius Vyšniauskas renginiui parūpino gelbėjimosi liemenių, o moterų klubas pasirūpino iškylos maistu.

 Kai kuriems vaikams ši žvejyba buvo pirmoji gyvenime. Po jos visi vaišinosi koše, dalinosi įspūdžiais, žaidė, klausė pasakojimų apie žvejybą ir buvo apdovanoti.

Šaunią iniciatyvą parėmė Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugija, UAB „Pramoga ir verslas“ žvejų parduotuvė Gedimino gatvėje, LSDP Ukmergės rajono moterų klubas, gydytoja Rūta Sriogienė.  

„Esu be galo dėkinga Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijos medžioklės žinovui žuvininkui Arūnui Pračkailai, parduotuvės „Pramoga ir verslas“ vadovui Raimondui Rinkevičiui, aplinkosaugininkui Žydrūnui Cicinui, savivaldybės Vaiko teisių apsaugos ir socialinės paramos skyriaus vedėjai Astai Leonavičienei, rajono policijos komisariato pareigūnui Rolandui Butkui už pagalbą organizuojant akciją“, – bendraminčių geranoriškumu džiaugėsi I. Kižienė 

Pasak jos, prie akcijos Ukmergėje prisidėjo nemažai žmonių, kai kurie prašė neminėti vardų. Per žvejybą vienas siesikietis atvežė visą dėžę skanėstų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)