Spausdinti šį puslapį

Tarp finalistų – ukmergiškiai

Spalio 18 d. Vilniuje, parodų centre „Litexpo“, vyks pirmosios nacionalinės „Žaliosios olimpiados“ finalas, kuriame dalyvaus ir Ukmergės Jono Basanavičiaus gimnazijos komanda.

Ji varžysis su moksleiviais iš Alytaus, Pasvalio, Molėtų, Kauno, Trakų, Mažeikių, Tauragės, Vilniaus, Šalčininkų rajonų ir susirungs dėl pagrindinio prizo – kelionės į Vokietiją.

Renginio svečiai galės pasisemti žinių specialioje teminėje konferencijoje bei turės išskirtinę progą dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse.

Konferencijų erdvėje savo patirtimi dalinsis įvairų sričių specialistai: aplinkosauginio švietimo projekto „Kita forma“ sumanytoja, VšĮ „RV Agentūra“ direktorė Vaida Griškevičienė, „INDI“ kūrybinės studijos dizaineris Simonas Tarvydas bei kiti svečiai.

Aplinkosaugos specialistai ir kūrybininkai kartu bandys rasti sprendimus, kurie padės efektyviai tvarkyti, pakartotinai panaudoti buityje susikaupiančias atliekas ir originaliai jas pritaikyti tiek mokyklos, tiek namų aplinkoje.

Eko menininkai pademonstruos, kaip iš atliekų, pasitelkiant kūrybiškumą sukurti netikėtus ir vėl naudoti tinkamus gražius, originalius daiktus. „Commune DIY“ parodys, kuo gali tapti sulūžusi riedlentė, „Mėnulio akmens dirbtuvės“ atskleis, kaip iš antrinių žaliavų pagaminti muzikos instrumentą.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)