Varžybų akimirka. Gedimino Nemunaičio nuotr. Varžybų akimirka. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Taikliausių medžiotojų titulą šiemet laimėjo Laičių medžiotojų klubas. Šeštadienį jo nariams atiteko Ukmergės mero taurė. Taure apdovanotas ir pats taikliausias šaulys, o loterijos laimėtojui atiteko pagrindinis prizas – graižtvinis šautuvas.

Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijos šaudymo varžybos – sena tradicija. Varžybos rengiamos jau daugiau kaip dešimt metų. Ir kasmet tuo pačiu metu – spalio viduryje prieš prasidedant aktyviam medžioklės sezonui.

Būti taikliam kiekvienam medžiotojui itin svarbu ne tik dėl to, kad jis pataikys į žvėrį, o ir todėl, kad jo nesužalos, neleis kankintis.

Anykščių rajone „Zala arms“ šaudykloje vykusiose varžybose šeštadienį dalyvavo 106 Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijos nariai.

Nors visą dieną pliaupė lietus, azartiškos nuotaikos dalyviams tai nesugadino. Susirinkusieji rinko asmeninius balus ir kaupė juos savo klubui ar būreliui.

Lygiavamzdžiu šautuvu šaunant į stovinčio šerno taikinį taikliausias buvo Rimantas Micius, II vietoje – Alvydas Šimkus, III – Artūras Ratkevičius.

Šaudant į skraidantį taikinį – lėkšteles, geriausiai sekėsi Laimiui Striukiui, antras buvo Artūras Ratkevičius, trečias – Vytautas Buteikis. 

Šaudymo graižtviniu šautuvu rungtyje I vietą laimėjo Danas Kaselis, II – Robertas Razumas, III – Agnė Balčiūnienė.

Atskiroje A lygio grupėje varžėsi medžiotojai, dalyvaujantys šaudymo sporto varžybose. Šioje grupėje nugalėjo Artūras Grigucevičius, II vietoje Deividas Andriūnas, III – Vytautas Bešėnas.

A. Grigucevičius pripažintas taikliausiu šių metų šauliu. Jam įteikta mero taurė.

Antroji mero taurė skirta daugiausiai balų surinkusiam Laičių medžiotojų klubui. Antri pagal surinktų balų skaičių „Želvelės“ treti – Vidiškių medžiotojai.

Praėjusiais metais geriausiu buvo pripažintas Veprių būrelis.

Pati azartiškiausia kova vyko dėl pagrindinio loterijos prizo – graižtvinio „Tikka“ šautuvo.

Loterijos rengėjai  sumanė, kad laimingųjų bilietų būtų ne vienas, o du. Juos ištraukė Vitalij Moroz ir Vytautas Macaitis.

Vyrams teko jėgas išbandyti labai netradiciškoje rungtyje – pasuktą butelį šampano išauti taip, kad kamštis lėktų kuo toliau.

V. Moroz iš Lėno klubo butelio kamštis nuskriejo 5 centimetrais toliau. Jam ir atiteko 1000 eurų vertės pagrindinis loterijos prizas.

V. Macaičiui atiteko taip pat labai vertinga dovana – TRC rankų darbo peilis.

Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijos medžioklės žinovas Arūnas Pračkaila pasakojo, kad draugiją šiuo metu vienija 611 aktyvių narių. Šis skaičius po truputį didėja, įsilieja nemažai jaunimo. Draugijai priklauso dešimt būrelių ir klubų. Dar keturi, įsteigti mūsų rajone, draugijai nepriklauso. 

A. Pračkaila pasakojo, kad savaitgalį vykusiose varžybose teisėjavo net 12 teisėjų. Visą dieną vykusį renginį finansiškai parėmė 20 rėmėjų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų