Ispanui Ukmergėje veiklos netrūksta

Turizmo ir verslo informacijos centre savanoriaujantis Andres Reolid Lopez talkina veikloje, dalyvauja renginiuose, susitikimuose. Autorės nuotr. Turizmo ir verslo informacijos centre savanoriaujantis Andres Reolid Lopez talkina veikloje, dalyvauja renginiuose, susitikimuose. Autorės nuotr.

Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro kolektyvas pasipildė nauju kolega. Čia savanoriauja 26 metų ispanas Andres Reolid Lopez. Iš Madrido atvykęs užsienietis negali atsidžiaugti sniegu ir lietuviškais cepelinais.

Savanoris iš Ispanijos šiame centre darbuojasi nuo sausio 31 dienos. Programoje „Erasmus+“ dalyvaujantis vaikinas į Ukmergę atvyko septyniems mėnesiams – bus čia iki rugpjūčio.

„Jis norėjo pamatyti kokią nors šalį, ieškojo iššūkių, veiklų, ir pasitaikė galimybė atvykti į Lietuvą. Nusprendė pasirinkti mūsų centrą ir įgyti darbo jame patirties“, – pasakojo įstaigos direktorė Lina Baublienė.

Ispanijoje Andres daug bendrauja su vaikais. Jis dirbo anglų kalbos mokytoju, veda vasaros stovyklas. Vaikinas fotografuoja, tvarko interneto svetaines – tai labai praverčia Turizmo ir verslo informacijos centro darbe.

„Jis mums talkina projektuose, renginiuose, – sako direktorė. – Ruošiamės Deltuvos mūšiui. Savanoris fotografuoja, filmuoja, siūlo idėjas.“ Taip pat svečias vertėjauja – jo dėka informacija įstaigos tinklalapyje atsiras ir ispanų kalba.

Kartu jis savanoriauja vaikų laisvalaikio ir popamokinio užimtumo centre „Lyderių karta“, o vasarą padės ir skautams.

Ukmergėje ispanas gyvena kartu su dar trimis savanoriais iš Nyderlandų, Rumunijos ir Baltarusijos, savanoriaujančiais skautų ir kitose organizacijose.

Ruošdamasis į Lietuvą girdėjo, kad čia labai šalta, tad atsivežė didžiausią krepšį šiltų drabužių. „Labai norėjo pamatyti sniegą, vis dar negali juo atsistebėti – pas juos tokių vaizdų nėra. Klausiam, ar ne per šalta, kai tokie orai, bet žiema jam dar neatsibodo. Nekantravo išmėginti žvejybą ant ledo, tačiau labai laukia ir vasaros, kad galėtų pažvejoti“, – pasakojo pašnekovė.

Sako, kad dar svečias norėjo paragauti cepelinų: „Jam labai patiko. Kadangi daržovių nemėgsta, pageidauja, kad būtų kuo daugiau mėsos.“

Anot L. Baublienės, netrukus į Ukmergę atvyks Andres draugų, o kitą mėnesį čia jis laukia savo mamos: „Jau ir mes laukiam turistų iš Ispanijos, užsakyti viešbučio kambariai. Bus smagu parodyti jiems Ukmergę.“

Pats atvykėlis neslepia – teko girdėti nekokių kalbų apie lietuvius. „Tačiau jis stebisi, kad neteisingai esame laikomi negerais ir nemaloniais. Visiems pasakoja, kad yra kaip tik atvirkščiai. Kiekvieną dieną jis visada pradeda ir baigia dėkodamas, kad esam svetingi, tikina, kad jam čia labai gera ir smagu“, – džiaugiasi pašnekovė.

Dėkingumo ir kitų žodžių savanoris iš Madrido jau gerai moka ir lietuviškai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų