Ramybės neduoda šiukšlės ir mokesčiai

Ramybės neduoda šiukšlės ir mokesčiai. Gedimino Nemunaičio nuotr. Ramybės neduoda šiukšlės ir mokesčiai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Birutės gatvės gyventoja turėjo skundų dėl atliekų vežėjo paslaugų ir mokesčių už atliekų surinkimą.

Moteris pasakojo gyvenanti nuosavame name. Šeima nedidelė, tad buitinių atliekų susikaupia labai mažai. Tačiau ir tos, anot gyventojos, neišvežamos. Praeitą trečiadienį skaitytoja mačiusi, kad šiukšliavežis pravažiavo pro jos namus nė nestabtelėjęs, o juk konteineriai buvo pastatyti prie gatvės. Tiesa, nepilni, bet artipilniai.

Moteris taip pat pasakojo, kad rūpesčių dėl šiukšlių turėjo ir praėjusią žiemą. Tuomet sirgo, ligoninėje gydėsi, o paskui mirė jos mama. Pašnekovės teigimu, nepaisant to, kad mama buvo mirusi, už buitines atliekas kelis mėnesius vis tiek reikėjo mokėti. Savivaldybėje, tvirtina skaitytoja, paaiškino, kad tokia tvarka – pasikeitimai šeimos sudėtyje fiksuojami tik kas ketvirtį. „Čia juk pasityčiojimas iš žmonių“, – piktinosi ukmergiškė.

Tokią situaciją savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus Rinkliavų poskyrio vedėja Zita Morkūnienė vadina nesusipratimu. „Jeigu žmogus miręs, rinkliava jam tikrai neskaičiuojama. Būna panašių nesusipratimų, jei mirusiųjų artimieji neišsiaiškino tvarkos, ko nors nesuprato“, – sako ji.

Svarsto, jog ir šiuo atveju galbūt nebuvo kreiptasi laiku: „Gyventoja turėjo ateiti, pranešti, pateikti dokumentus, kad viskas būtų sutvarkyta.“

Vedėja pasakojo, jog pasitaiko įvairių situacijų, susijusių su rinkliavos mokėjimo tvarka: „Jei žmogus guli ligoninėje, ateina giminaičių prašyti, kad neskaičiuotume. Tačiau netaikoma tokia praktika, kad vienam būtų vienaip, kitam – kitaip. Nebent gydomas slaugoje: tuomet prašom dokumentų.“

Anot Z. Morkūnienės, metų pabaigoje rinkliava asmenims perskaičiuojama, o jei susidaro permoka, ji užskaitoma kitiems metams.

Tuo metu šiukšlių konteineriai skaitytojos minėtą dieną iš tiesų liko neištuštinti. „Buitinės atliekos neišvežtos, nes spalio 19 d. buvo renkamos antrinės žaliavos. Buitinės atliekos šioje gatvėje buvo renkamos spalio 5 ir 12 dienomis“, – sakė UAB „Ekonovus“ Lietuvos Rytų regiono vadovas Elmaras Milinavičius. Artimiausias buitinių atliekų vežimas, anot jo, – spalio 26 d.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+3 # a 2016-10-25 09:11
tok klausimas, ka reiskia svari tara turi buti ismetama? Tai as ja dar ir mazgoti turesiu? Kur man deti stiklaini dabar nuo suvalgytu burokeliu, ar tuscia buteli nuo aliejaus, ar indeli nuo jogurto?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų