Bute – lyg kamine Bute – lyg kamine

Utenos gatvės 3 name gyvenanti Aušra į redakciją kreipėsi iš karto po to, kai sužinojo apie dėl neaiškių kvapų uždarytą ir specialistų tyrinėjamą „Maximą“. Pasak moters, jų namų gyventojai jau ne pirmus metus dūsta nuo dūmų. Ir nieko – jokiems specialistams jie nerūpi.

Moteris pasakojo gyvenanti antrame nedidelio daugiabučio name. O visai šalia, vos už 4 metrų – privatus, kietu kuru kūrenamas namas. Jo kaminas tiesiai prieš Aušros langus.

Praėjusį sezoną jis buvo kūrenamas malkomis ir tokios baisios smarvės kaip šiemet nebuvo. Bet vis tiek tada kreipėsi į atitinkamus specialistus, išdėstė problemą. Niekas nepadėjo. O šiemet situacija tik pablogėjo, nes kūrenti pradėta briketais.

Aušra pasakojo, kad nuo jų kambariuose smarvė baisi, kamuoja kosulys, galvos skausmai. Šiemet jau kreipėsi į rajono savivaldybę, Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą, aplinkosaugininkus. Tačiau mato, kad niekam tai nerūpi.

Moteriai skaudu buvo sužinojus, kokios pajėgos mestos tiriant neaiškias dujas „Maximoje“, o į jos skundus niekaip nereaguojama. Ukmergiškė įsitikinusi, kad kietu kuru pastatą šildantį kaimyną tereikėtų įpareigoti paaukštinti kaminą, ir problemos nebūtų.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Ukmergės skyriaus vedėja Elena Mirinavičienė sakė šią situaciją žinanti ir bando sutelkti atsakingas institucijas jai spręsti.

E. Mirinavičienė pažymėjo, kad problema tikrai yra – į butus patenka dūmai. Tam esą net oro taršos tyrimai nereikalingi – užterštumas akivaizdus.

Bėda yra ta, kad už oro taršą ir pastatų kūrenimą atsakinga Aplinkos ministerija, už statinių naudojimą – savivaldybė.

Pasak pašnekovės, aiškiai matyti, kad kaminas gyvenamajame name įrengtas be projekto – jo viršus sutampa su gretimo pastato viršutiniais langais. Esant žemo slėgio orui, visi dūmai rūksta į gyventojų butus.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų