Dėl žaidimų aikštelės – ne vien džiugesys

Į „Ukmergės žinių“ redakciją paskambinusi ukmergiškė domėjosi, kada gi pagaliau bus iki galo baigta tvarkyti Kauno gatvėje, šalia daugiabučių gyvenamųjų namų, esanti vaikų žaidimų aikštelė.

„Kai atsirado žaidimams skirti įrenginiai, buvo žadama pabaigti tvarkyti ir aplinką, sakė, kad bus takai, suoliukai. Bet neseniai tik žvyro atvežė, truputį palygino – ir daugiau nieko. Tad kaip naudojami tie pinigėliai, kurie buvo skirti būtent šiai aikštelei?“ – teiravosi skaitytoja.

Pasak Ukmergės miesto seniūnės Zitos Pečiulienės, pratęsti darbus aikštelėje ketinama šią vasarą. „Tačiau pirmiausia teks skaičiuoti, kiek viskam galima skirti pinigų. Norėta įrengti ne tik takus, bet ir apšvietimą, suoliukus, šiukšliadėžes. Bet dabar jau matom, kad viskam nebeužteks, nes mieste daug kur kitur viskas išlaužyta, suniokota, reikia tvarkyti, remontuoti. Norėjom sutvarkyti aikštelę, o dabar turim dar ir visokių papildomų užduočių ir pareigų“, – dėl chuliganų elgesio ir jų pridarytų problemų apgailestavo seniūnė.

Patikino, kad aikštelėje artimiausiu metu turėtų atsirasti bent jau šiukšliadėžės ir suoliukai. Visa kita, kas suplanuota, jei tik išeis, bus padaryta per vasarą.

Įrenginiai bus įsigyti ir darbai finansuojami rajono savivaldybės biudžeto lėšomis, skirtomis miesto erdvių tvarkymui. „Atskirai lėšų būtent tik šiai aikštelei neskirta“, – teigė ji.

„Ukmergės žiniose“ rašėme, kad ši aikštelė Kauno gatvėje atsirado pačioje metų pradžioje. Jos įrenginiai – sūpynės, laipynės – UAB „Ukmergės katilinė“ dovana.

Suma, skirta naujai aikštelei ir jos įrengimui, – 11 200 eurų, minėtos įmonės dovanotų įrenginių vertė – 10 000 eurų. „Mes tik nupirkom sūpynes, o savivaldybė skyrė lėšų įrengti aikštelės pagrindą“, – tuomet atidarymo metu sakė Z. Pečiulienė.

Deja, šios vaikų žaidimų aikštelės lankytojų draugija patenkinti anaiptol ne visi šalia esančių daugiabučių gyventojai. Kai kurie jų skundžiasi nuolatiniu triukšmu, piktinasi namuose net lango negalintys atsidaryti. Yra manančiųjų, kad, aikštelėje atsiradus dar ir suoliukams, jie labiau bus reikalingi ne patiems vaikams, o čia slampinėjantiems stikliuko mėgėjams.

Viena šiame mikrorajone gyvenanti moteris prisiminė čia prieš kelerius metus buvus pavėsinę, prie kurios išgertuvių metu buvo nužudytas vyras. Vėliau pavėsinė buvo išardyta.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # suoliukai 2017-07-27 13:02
Gal ir bus tų stikliukų mėgėjų, bet diena jie tikrai čia nesirinks, o vaikai galės mėgautis įkurta žaidimų aikštele. Nežiūrėkim į viską taip pilkai...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų