Spausdinti šį puslapį

Kodėl Ukmergėje grybų nesuperka?

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Prasidėjus grybų sezonui į redakciją paskambinęs ukmergiškis teiravosi apie galimybę Ukmergėje priduoti surinktas miško gėrybes.

Nepastebėjo, kad kas grybų supirkimu mūsų mieste užsiimtų. Vienintelė vieta, kur galima parduoti grybus, – turgus. Tačiau juk tikrai ne kiekvienas turi galimybių ir noro pats grybais ir prekiauti. Teiravosi, kodėl taip yra, kodėl įmonės nesuperka grybų iš ukmergiškių.

Viena tokių Aukštaitijoje grybus superkančių įmonių – Masevičiaus įmonė „Girios“, įsikūrusi Švenčionių rajone.

Jos direktorius Modestas Masevičius svarsto, kad greičiausiai Ukmergės rajone arba per mažai miškų ir grybautojų, arba per tolima kelionė iki didžiųjų supirktuvių.

Sako, kad ir jų įmonė pati iš gyventojų miško gėrybių nesuperka. Tuo paprastai kiekvieną sezoną užsiima individualia veikla besiverčiantys žmonės. Jie perka iš grybautojų, o paskui jau didesniais kiekiais gabena į tokias kaip „Girios“ įmones.

Pasak M. Masevičiaus, smulkių supirkėjų tikrai esama Utenos, Molėtų, Anykščių ir kituose Aukštaitijos rajonuose.

Tačiau Ukmergė kiek toliau nuo Švenčionių, gal todėl čia tokia veikla supirkėjų nedomina. Juk grybas – tokia prekė, kurią kuo skubiau turi pristatyti, o nedidelio kiekio vežti neapsimoka.

Įmonės „Girios“ vadovas pasakojo, kad šiemet uogų ir grybų supirkimas vėluoja. Mėlynių nedaug, baravykų nieks nesiūlo. Kol kas superka tik voveraites po 5 eurus už kilogramą.

Aukštaitija ir šiaip nepasižymi tokiomis grybingomis vietomis kaip Dzūkija. Pavyzdžiui, pernai baravykų apskritai nesupirkta.

Pagrindinė „Girių“ veikla – grybų ir uogų supirkimas, perdirbimas ir eksportas. Užšaldyti grybai ir uogos eksportuojami į Europos šalis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)