Už papildomą darbą – 3 eurų priedas

Ukmergiškis Rolandas pasakojo dirbęs „Norfoje“, esančioje prekybos centre „Eifelis“, ir norintis pasidalinti su kitais tuo, ką patyrė šioje darbovietėje.

Sakė šiame prekybos centre birželį įsidarbinęs apsaugos darbuotoju. Pagal sutartį buvo įdarbintas plataus profilio darbininku. Tai reiškia, kad teko ne tik saugoti prekes nuo ilgapirščių, bet ir atlikti įvairius kitus darbus. Teko kabinti ir sverti kiaules, alkoholio skyriuje dėlioti kainas, išmesti iš garantijos išėjusius maisto produktus, skaičiuoti cigaretes.

Buvo žadėta, kad už papildomus darbus prie algos bus mokamas papildomas atlygis. Pirmą mėnesį už šiuos darbus buvo priskaičiuoti 47 eurai. Antrą mėnesį vyras pasakojo papildomų darbų dirbęs dar daugiau. Pagal nurodytą tvarką  atlikus nurodytą užduotį darbininkai pažymi apie tai.

Rolandas pasakojo, kad einant į pabaigą antram mėnesiui, „Norfą“ jis nutarė palikti. Labai nepatiko, kad, atliekant tiesiogines apsaugos darbuotojo pareigas, laikas nuo laiko turi jas mesti ir skubėti prie kitų darbų. Vagys  puikiai tai mato – žiūrėk, per tą laiką jau kažką ir nugvelbia. Kol dirbo pagalbinius darbus, buvo pavogti net 7 brangaus gėrimo buteliai.

Sako iš anksto pranešęs, kad išeina iš darbo. Tačiau mėnesio pabaigoje už minėtus papildomus darbus gavo vos tris eurus.

Prekybos centro vadovė iš pradžių žadėjo išsiaiškinti, kaip taip nutiko, bet paskui pasakė niekuo negalinti padėti.

Vyras sakė „Norfos“ administracijai raštu priekaištų nėra išsakęs, vis dėlto patirtą neteisybę norėtų paviešinti.  

Pakalbinus antrą šios istorijos pusę – prekybos centro atstovus, žinoma, išgirdome tai, ko ir reikėjo tikėtis, – kad darbuotojas didesnio priedo buvo tiesiog nevertas.

UAB „Norfos mažmena“ atstovas spaudai Darius Ryliškis teigia, kad jų įmonėje yra taikoma naujų darbuotojų skatinimo sistema. Tad 47 eurai, kuriuos už pirmą mėnesį papildomai prie algos gavo Rolandas, yra būtent pagal šią sistemą.

Argi „Norfos“ darbuotojai skatinami tik vieną mėnesį? Pasak įmonės atstovo, darbuotojai skatinami tris mėnesius proporcingai vis mažėjant priedų dydžiams. Kodėl gi žmogus antrą mėnesį papildomai gavo vos tris eurus?

Atsakymas buvo toks, kurio dabar patikrinti jau niekaip neįmanoma: dirbo nekaip, vadinasi, ir priedo gavo mažai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)

Komentarai  

+3 # Algis 2017-08-26 08:35
Apsauginis "Norfoje" dirbantis butelių dėstytoju-visiškas absurdas.Matosi atitinkamas savininkų požiūris į prekių apsaugą ir apsauginių darbą.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų