Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Kai į redakciją paskambinusi Asta išsakė priekaištus Ukmergės rajone įsikūrusiai gyvūnų globos įstaigos vadovei, atrodė, kad tai bus tiesiog piktas noras paviešinti konfliktą. Tačiau viskas pasisuko kita linkme.

Ukmergiškė Asta pasakojo niekaip negalinti gyvūnų globėjams atiduoti savo mirusios močiutės šunų. Moteris neslepia paveldėjusi šunis su visa senolės sodyba. Tačiau tikino su šeima gyvenanti Ukmergės daugiabutyje, tad neturi galimybės nei kasdien važinėti iš miesto į sodybą, nei juolab paimti prie būdos laikomus keturkojus į savo butą.

Tikino bandžiusi dėti į laikraštį skelbimus, bet suaugusių šunų niekam padovanoti nesisekė. Užmigdyti sveikus keturkojus juk taip pat esą būtų nehumaniška.

Asta pasakojo pirmą kartą į gyvūnų globos įstaigą „Klajūnas“ dėl savo problemos kreipėsi kovo mėnesį.

Parodė dokumentus, kad šunys tikrai ne jos, kad juos paveldėjo, o prižiūrėti neturi jokios galimybės.

Tada esą direktorė guodėsi, kad jų įstaiga dar tik kuriasi, kad su keturkojais pakentėtų iki rudens.

Sako pakentėjusi. Net neseniai vėl paskambinusi į „Klajūną“. Atsiliepęs žmogus esą prisistatė esantis savanoris ir pažadėjo keturkojus priimti. Bet paskui, kai telefonu susisiekė su pačia direktore, ji jau aiškino nieko nežinanti, šunims vietos esą nėra ir jų nepriims.

Į mūsų redakciją paskambinusi moteris piktinasi tokia situacija. Svarsto ar tik ne todėl „Klajūnas“ prie savo įstaigos neretai randa pririštus keturkojus. Žmonės matyt niekaip negali jų atiduoti civilizuotai ir yra priversti tokiu būdu atsikratyti.

Tą pačią dieną, susisiekėme su VšĮ „Klajūnas“ vadove Ilma Germaniene. Ji neslėpė jau laukusi mūsų skambučio, nes minėta moteris dėl nepriimtų augintinių jai grasino ir žiniasklaida, ir policija, ir net teismais.

Įstaigos vadovė taip pat neslėpė nuoskaudos dėl šunis atiduoti norinčios moters reiklumo, bet tikino, kad šiuo metu jų įstaiga yra perpildyta. Būdomis užstatytas kiekvienas prieglaudos kampelis – verkiant reikia naujų voljerų. Ta pačia proga kreipėsi į visus gyvūnų mylėtojus paramos įrengiant dar bent kelias vietas beglobiams – reiktų išbetonuoti grindinį, uždengti stogelį, aptverti voljerus.

Vadovė pažymėjo, kad jų įstaiga skirta būtent beglobiams gyvūnams. Ką gi daryti žmogui paveldėjusiam, bet neturinčiam galimybės juos laikyti? I. Germanienės teigimu, šiuos atveju moteris tiesiog reikalavo, šaukė, bet negirdėjo, kas jai sakoma. „Neesam valdiška įstaiga, vykdom savanorišką veiklą ir tikrai neprivalom priimti šunų, kurie turi šeimininkus“, – tikino, svarstydama, kad žmonės labai mielai priima paveldėtą nekilnojamą turtą, bet nenori pasirūpinti augintiniais.

Kaip elgsis, jei prie įstaigos vartų vieną dieną ras nepriglaustus šunis? Pasak pašnekovės, tokiu atveju tiesiog kreipsis į policiją ir praneš apie žiaurų poelgį su gyvūnais.

Tą patį vakarą „Klajūno“ vadovė pati paskambino į mūsų redakciją ir pranešė, kad Asta vis dėlto šunimis atsikratė. Tiesiog „atvežė ir sumetė“ juos pro tvorą.

Kitą dieną Asta istoriją pasakojo visai kitaip. Esą antradienį buvo sutarusi su savanoriu, kad apie 17 valandą atveš vieną šunį. Atvežė, tačiau vartus rado užrakintus. Palaukus pusvalandį ir nieko nesulaukus su vyru iš padangų padarė paaukštinimą prie sienos ir atsargiai šunelį įkėlė per tvorą.

Netrukus sulaukė labai pikto I. Germanienės skambučio. Nepaisant jos priekaištų vakare į prieglaudą atvežė ir antrą augintinį. Tuomet prieglaudoj jau buvo savanoriai. Kad ir labai nenoriai, jie šunį priėmė. Asta sako palikusi 10 kilogramų šunų maisto ir norėtų toliau reguliariai maitinti keturkojus.

Tačiau su direktore jokių ryšių nenori turėti. Mano, kad su tuo žmogumi susikalbėti neįmanoma. Nepaisant visko, padėką „Klajūnui“ moteris išsakė.

„Tikrai turėtume teisę kreiptis į teisėsaugą dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. Bet neesam pikti – kai žmogus atsiprašo, tiesiog susitaikai“, – tokiais „Klajūno“ vadovės žodžiais baigėsi šis konfliktas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+4 # anonimas 2017-10-02 08:25
ne nu ta oterisk tikrai trenkta ,kaip galima suni padeti atsargiai per 2metru aukscio tvora,ir kulturos nulis is jos puses.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+8 # Audra 2017-10-02 10:19
Kad vadovė geranoriškai nesikreips į teismą, dar nereiškia, kad šmeižiami savanoriai kolektyviai to nepadarys. Neatlygintinai dirbantys žmonės pasipiktinę. Moteris padarė tris teisinius nusižengimus - įsibrovimas į privačią teritoriją, žiaurus elgesys su gyvūnu ir šmeižtas. Ir dar drąsiai skelbiasi…
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # Neringa 2017-10-02 20:23
Mane apskritai stebina moters įžulumas- šunis sumeta per tvorą į prieglaugą ir dar vaidina baisiai įžeistą. Lietuvos Respublikoje ,kiek man žinoma ,yra baudžiama už žiaurų elgesį su gyvūnais,būtų visai sveika,jei poniutė atsakytų prieš įstatymą kaip pridera.Dar drįsta viešintis spaudoj,visai gėdos neturi.
Ir dar labiau stebina ,kad nuolat yra puolami žmonės ,kurie negaili nei savo laiko, nei pinigų,kad padėtų gyvūnams,nukentėjusiems nuo tokių sielos ubagų kaip šita ponia.
Pagarba tiems žmonėms.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-5 # anonimas 2017-10-02 21:42
Kokia ši situacija nežinau ir negalių vertinti nes dažniausiai spauda deda į vienus vartus. Tačiau su vadove iš tikro sunku bendrauti ir rasti bendra kalbą.Prisiprašyti pagalbos dažniausiai neįmanoma. Greičiau į Panevėžio gyvūnų globos namus pateksi pas Rūta ir sulauksi pagalbos.Dažniausiai jai parama ir suteikiam.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # BF 2017-10-06 12:19
Keista pastaba, kadangi pats jau kuri laika bendrauju su "Klajuno" gyvunu globos namu vadove ir galiu tik patvirtinti, jog tai kulturinga , mandagi ir realiais veiksmais padedanti gyvunams asmenybe.
O del Panevezio - pritarsiu.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # ., 2017-10-03 21:12
o as galvojau juk gyvunu globos namai ir yra tam ir skirti...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Tiesiog 2017-10-04 09:40
Cituojamas .,:
o as galvojau juk gyvunu globos namai ir yra tam ir skirti...

O ką daryti, kai tuose namuose nebėra vietos? Norinčių padėti dirbti tuose namuose, pagelbėti, paremti-vienetai. Bet rėkiančių ir reikalaujančių šimtai.
Dažnas sako “negaliu globoti rasto gyvūno, nes ir taip du turiu” o savanoriai globoja po 20-30 ir turi susitaikyti su viskuo?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # BF 2017-10-06 12:16
Sveiki,

nesupratau straipsnyje pateiktos informacijos del pacios sunu "perdavimo" proceduros. T.y. sunu seimininke savavaliskai ( siuo atveju informacija, jog jinai buvo susitarusi su savanoriu - nera aktuali) , pazeisdama LR administracinio kodekso reglamenta, taip pat isibraudama i svetima teritorija ( straipsnyje aprasyta sunu "perdavimo" viensale procedura be kitos puses sutikimo ), tokiu budu "perdave" savo augintinius ir tai pripazino?
Is esmes, pazeidimo sudetis netgi nereikalauja patvirtinimo , nes tai straipsnyje neneigia ir pati sunu seimininke.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų