Bažnyčiose ištisas valandas laukia trumpos akimirkos…

Fotomenininkui P. Vaičiuliui (kairėje) buvo smagu sutikti ukmergiškį tautodailininką R. Zinkevičių. Melanijos Širvienės nuotr. Fotomenininkui P. Vaičiuliui (kairėje) buvo smagu sutikti ukmergiškį tautodailininką R. Zinkevičių. Melanijos Širvienės nuotr.

Į kauniečio fotomenininko Petro Vaičiulio fotografijų parodos atidarymą Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje kartu su autoriumi atvyko dailininkas, juvelyras, poetas, šių metų literatūrinės Vlado Šlaito premijos laureatas Gvidas Latakas, Vilkijos Antano ir Jono Juškų etninės kultūros muziejaus direktorius, medžio drožėjas skulptorius Arūnas Sniečkus.

Jis renginį pradėjo dūdmaišio melodija.

Kaune surengęs personalinę parodą „Kauno vaizdaraščiai“, Šakių rajono Zyplių dvaro rūmuose – darbų ekspoziciją, į Ukmergę P. Vaičiulis atvyko su sakralinio meno fotografijų paroda „Šviesos link...“ Jis pasakojo kiekvienos fotografijos atsiradimo istoriją, užfiksuotas kasdienybės akimirkas, gamtos detales, santykį su jį supančia aplinka ir žmonėmis.

Fotografijų autorius džiaugėsi, jog kunigai leidžia jam likti bažnyčioje ir ištisas valandas laukti trumpos akimirkos, kai per langelį, durų plyšį ar pastogės kampą pagaliau įsliuogs ilgai lauktas besileidžiančios ar tekančios saulės spindulys ir netikėta šviesa nušvies bokštą dangaus fone, kryžių ar ornamentą bažnyčios vartuose.

Ryto rūkai ir vakaro miglos, rasa ant gėlės žiedo, žmonių veidai, kaimo kapinės, bažnyčių paveikslai ir kitos puošmenos – visa tai fotografuoti Petrui didžiulis malonumas ir džiaugsmas.

Smagu jam buvo vakaro metu susitikti ukmergiškį tautodailininką, skulptorių Rimantą Zinkevičių, su kuriuo jaunystės metais tarnavo sovietinėje armijoje Ukrainoje.

Susitikimu su kauniečiais menininkais džiaugėsi ir kultūros almanacho „Eskizai“ vyriausiasis redaktorius Vytautas Česnaitis, fotostudijos „Žvilgsnis“ vadovas Albinas Kuliešis. Dainomis renginio dalyvius džiugino dainuojamosios poezijos atlikėja, šventupietė Aldona Novikovienė.

Rasa GRIŠKEVIČIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų