Viceministru paskirtas ukmergiškis

Krašto apsaugos ministerijos vadovų komandą papildė ukmergiškis Edvinas Kerza. KAM nuotr. Krašto apsaugos ministerijos vadovų komandą papildė ukmergiškis Edvinas Kerza. KAM nuotr.

Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministerija neseniai pasipildė dviem naujais viceministrais. Vienas jų – mūsų kraštietis, Ukmergėje gimęs, čia ir dabar neretai atvykstantis 36 metų Edvinas Kerza.

Vilniaus Gedimino technikos universitete inžinerinės informatikos bakalauro ir statistikos magistrantūros studijas baigusio vyro darbo patirtis – įspūdinga. E. Kerza kuravo svarbiausių informacinių sistemų projektų valdymą Užsienio reikalų ministerijoje ir Lietuvos nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje.

Šios ministerijos Informacinių technologijų departamento Kompiuterinių sistemų skyriuje dirbo vyresniuoju specialistu, vėliau – šio departamento Informacinių sistemų projektų valdymo skyriaus vedėju.

2006–2009 ir 2012–2015 metais – Lietuvos nuolatinės atstovybės Europos Sąjungoje vyriausiasis specialistas. Šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė jį apdovanojo Atminimo ženklu už asmeninį indėlį prisidedant prie Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai 2013 metais.

Krašto apsaugos ministerijos vadovybėje ukmergiškis dirba nuo vasario 20 d. Tarp jo veiklos sričių – nacionalinė kibernetinio saugumo politika, nacionalinio saugumo ir gynybos interesams naudojamų elektroninių ryšių ir informacinių sistemų plėtojimo ir saugumo politika.

„Savo uždaviniais laikau efektyvesnį kibernetinį, hibridinį ir informacinį saugumą. Hibridinėms atakoms intensyvėjant, privalome operatyviai spręsti mūsų atsparumo didinimo klausimus ir stiprinti saugą valstybėje užtikrinančius pajėgumus bei gebėjimus“, – teigia naujasis krašto apsaugos viceministras.

Sėkmingais aukštu ministerijos pareigūnu tapusio E. Kerzos karjeros pokyčiais labai džiaugiasi ir Ukmergėje gyvenantys jo artimieji. Viceministro tėtis Dainavos pagrindinės mokyklos direktorius Arūnas Kerza tikina, kad sūnus nuo Ukmergės neatitolęs.

„Čia lankė sporto mokyklą, o dabar žaidžia krepšinį su komanda „Šilo“ pagrindinėje mokykloje. Kaip tik neseniai savaitgalį buvo parvažiavęs. Ir turnyruose Ukmergės komandoje žaidžia. Čia turi daug bendraminčių, ypač sporto“, – pasakojo jis.

Pas tėvus grįžta su visa šeima, o seneliams ypač smagu sulaukti anūkėlių – mokinukių Austėjos ir Elijos. Mergaitėms čia irgi patinka. „Ukmergėje joms smagu, ir vasarą dažnai atvažiuoja. Mes su mergaitėm labai artimi, – šypsosi pašnekovas. – Tik dabar, sūnui užėmus naujas pareigas, turbūt teks mažiau matytis...“

Jam taip pat rūpi ministerijoje sūnaus kuruojama sritis: „Esu istorikas, be abejo, tuo domiuosi ir gilinuosi. Esu labai patenkintas, kad sūnui, kuris yra valstybinio mąstymo žmogus, teko šis darbas. Tačiau svarbiausia ne tai, kokios pareigos: esmė – žmogaus pareigingumas ir požiūris.“

Pareigūno mama Irena Jono Basanavičiaus ir Želvos gimnazijose moko rusų kalbos. Pedagogė yra ir jo žmona Laura: Vilniuje darželyje ugdo ikimokyklinukus.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų