Kultūros centras turi naują pavaduotoją

Ukmergės kultūros centras. Gedimino Nemunaičio nuotr. Ukmergės kultūros centras. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Penktadienį įvyko konkursas užimti Ukmergės kultūros centro direktoriaus pavaduotojo pareigas. Jį laimėjo viena iš penkių konkurse dalyvavusių kandidatų – ukmergiškė Sigita Rimydienė (gim. 1978 m.), pakeisianti neseniai iš darbo išėjusią Ingą Kaselienę.

Paviešinus apie konkursą, skelbta, jog kandidatas turi išmanyti Lietuvos Respublikos kultūros centrų ir kitus atitinkamus įstatymus, renginio vadybos pagrindus, gebėti organizuoti kultūrinius renginius, turėti tautodailės ir tradicinių amatų vystymo patirties.

„Sulaukta penkių kandidatų. Konkurso metu vyko pokalbis, juos vertino penkių asmenų komisija. S. Rimydienė surinko daugiausia balų“, – po konkurso sakė kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė. Anot jos, konkursas praėjo sklandžiai: jam pasibaigus, nepasitenkinimo dėl komisijos vertinimo nepareiškė nė vienas iš pretendentų.

S. Rimydienė – vadybos ir verslo administravimo specialistė, baigusi magistrantūros studijas Vilniaus universitete. Jau kuris laikas ji dirba vadybininke VšĮ Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centre. Užimti naująsias pareigas turėtų po kelių savaičių, kai baigs darbą šioje įstaigoje, kaip to reikalauja įstatymai.

Tarp direktoriaus pavaduotojo pareigų – kuruoti kultūros centro kaimo filialų, kurių yra aštuoniolika, darbą, rengti projektus, organizuoti seminarus filialų darbuotojams. „Pavaduotojas – visos komandos narys, tad tarp jo darbų – ir renginių vedimas, svari pagalba organizuojant tarptautinį perkusijos festivalį“, – sakė kultūros centro direktorė.

Taip pat pasakojo, jog neseniai minėti filialai buvo pervadinti skyriais, keitėsi ir jų vadovų pareigų pavadinimas: tapo renginių organizatoriais.

Nauja tvarka įsigaliojo, Seimui šiemet priėmus Valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo įstatymą. Juo įtvirtinti biudžetinių įstaigų darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis, darbo apmokėjimo sąlygos ir dydžiai, materialinės pašalpos, darbuotojų pareigybių lygiai ir grupės, taip pat kasmetinis veiklos vertinimas. Įstatymas pakeitė 24 metus galiojusį Vyriausybės 1993 m. nutarimą „Dėl biudžetinių įstaigų ir organizacijų darbuotojų darbo apmokėjimo tvarkos tobulinimo“.

Įstatyme kalbama apie biudžetinių įstaigų darbuotojų pareigybių lygius, kurie yra keturi, su tuo susijusius išsilavinimą, kvalifikacinius laipsnius, įgytą profesinę kvalifikaciją.

Valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojams, tiek dirbantiems pagal darbo sutartis, tiek valstybės tarnautojams, taikomas vienodas bazinis algos dydis – 130,5 euro.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+9 # Klounai 2017-04-06 00:16
Dar vienas cirkas. Nemokamas. Kan jus is viso tuos konkursus organizuojat? Kruva vargo, rezultatas aiskus.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # smetona 2017-04-09 09:30
kada uždaris šitą socializmo palikima, pinigai į niekur.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # to klaunai 2017-04-09 13:58
tai cia nors konkursa dar renge.... kitur darbo niekas nesiulo, bet saviems visada atsiranda.... :) Butu ukis, darbo birza, autobusu stotis ir t.t. darbo skelbimu nerasi, bet saviems vietos visada atsiras
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų