Apdovanota legendinė aktorė

R. Varnaitei meras R. Janickas įteikė apdovanojimą. R. Varnaitei meras R. Janickas įteikė apdovanojimą.

Ukmergės rajono savivaldybės Mero padėkos ženklu už profesinės veiklos pasiekimus ir nenutrūkusį ryšį su gimtuoju kraštu apdovanota Nacionalinio Kauno dramos teatro aktorė, Ukmergės krašto pilietė Regina Marija Varnaitė-Eidukaitienė.

Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas bei Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė Daiva Zimblienė šį apdovanojimą aktorei įteikė gegužės 20-ąją Nacionaliniame Kauno dramos teatre vykusiame jos jubiliejiniame vakare.

Pasveikinti 90 metų sukakties sulaukusios vienos ryškiausių Lietuvos kultūros asmenybių buvo susirinkę apie 400 svečių, tarp kurių buvo ir gausus būrys ukmergiškių.

R.M.Varnaitė-Eidukaitienė – 11-oji Ukmergės rajono savivaldybės Mero padėkos ženklo nominantė.

Garsi aktorė gimė 1927 m. gegužės 19 d. Ukmergėje, Rapolo ir Filomenos Varnų šeimoje. Tuo metu šeima gyveno nuomojamame bute Kalėjimo (dabar Pirties) gatvėje, vėliau persikėlė į sodybą Ukmergės rajono Skominėlių kaime. Kai R. Varnaitei buvo septyneri, su tėvais persikraustė gyventi į Ukmergę, Liepų alėją (dabar A. Smetonos gatvę). 1946 m. baigė šiandieninę Antano Smetonos gimnaziją, išvyko studijuoti, dirbti ir gyventi į Kauną.

R. Varnaitė – viena žymiausių Kauno dramos teatro aktorių, vaidinanti 65 metus, sukūrusi daugybę įvairių komiškų, tragiškų, dramatinių teatrinių vaidmenų, charakteringų personažų. Ne mažiau ryški jos kūrybinės biografijos dalis – vaidyba kine ir televizijoje.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų