Mokyklos direktorė nušalinta nuo pareigų

Audra Uselienė. Gedimino Nemunaičio nuotr. Audra Uselienė. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės Senamiesčio pagrindinė mokykla naujuosius mokslo metus pasitiks be savo vadovo. Jos direktorė Audra Uselienė laikinai nušalinta nuo pareigų. Tokį sprendimą priėmė teismas. Tyrimas dėl galimo direktorės piktnaudžiavimo veikla tebevyksta.

Įvykiai šioje mokykloje buvo persikėlę ir į rajono savivaldybės tarybą, kuri svarstė vadovės elgesį. „Ukmergės žiniose“ rašėme, kad nemalonumai įstaigoje prasidėjo pavasarį.

Tuomet imtis tyrimo teko ir teisėsaugai, siekiant išsiaiškinti, ar mokykloje nebuvo klastojami dokumentai, kuriuose nurodomas mokyklą lankančių mokinių skaičius. Įtarta, kad pamokas lankančių vaikų sąraše galėjo būti žymimi ir tie mokiniai, kurie tuo metu mokykloje tiesiog nebuvo.

Pasak savivaldybės Personalo ir dokumentų valdymo skyriaus vedėjos Zinos Kurmelienės, teisėsaugos išvadų reikėjo savivaldybės mero sudarytai komisijai, atlikusiai tyrimą dėl direktorės veiksmų. Komisija, anot vedėjos, nagrinėjo pirminius dokumentus, susijusius su mokinių apskaita, kuri, kaip įtariama, neteisėta.

„Tyrimas buvo pradėtas dėl galimų faktų apie neteisėtą veiklą. Išvadas komisija pateikė merui, po to buvo kreiptasi į prokuratūrą dėl galimų piktnaudžiavimo faktų“, – pasakojo ji.

Tyrimą dėl Senamiesčio mokyklos perėmė Širvintų teisėsauga. Netrukus, Z. Kurmelienės teigimu, buvo gauta ir Širvintų rajono apylinkės teismo nutartis dėl A. Uselienės nušalinimo nuo pareigų.

Direktorė nušalinta apribotam laikui – nuo birželio 23 iki rugsėjo 22 dienos. Mero pavedimu laikinai vykdyti mokyklos vadovo pareigas apsiėmė direktorės pavaduotoja ugdymui Nina Lilia Galickė.

Z. Kurmelienė patikino nepamenanti panašaus atvejo, kad nors vienas rajono ugdymo įstaigos vadovas teismo sprendimu būtų nušalintas nuo pareigų: „Kiek žinau, taip nutiko pirmą sykį.“

Dabar laukiama galutinio teismo nutarimo dėl galimybės A. Uselienei toliau eiti pareigas ir galimos atsakomybės už įstatymuose numatytą neteisėtą veiklą.

Širvintų rajono apylinkės teisme informavo, kad su ukmergiškės veikla susijusi medžiaga teismą pasiekė iš Širvintų prokuratūros. Atlikus ikiteisminius veiksmus, byla grąžinta vėl nagrinėti prokuratūrai. Neatmetama ir tai, kad sprendimas bus skundžiamas.

Skandalai, esą Senamiesčio mokykloje galbūt neteisėtai pelnomasi iš mokinio krepšelio lėšų, šią įstaigą lydi nebe pirmą kartą. Ir seniau šios mokyklos mokinių sąrašuose buvo aptikta ne visai aiškių jos lankytojų. Tarp jų – trečią dešimtį baigiančių, užsienyje uždarbiaujančių vyrų ir po kelis vaikus auginančių mamų.

Įstaigoje atliktas ne vienas tikrinimas panašiais klausimais. Tačiau mokyklos direktorė A. Uselienė yra sakiusi, kad visi į sąrašus įtraukti asmenys mokosi pagal galimybes ir šitaip jie esą yra gelbstimi nuo nuopuolio…

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų