Spausdinti šį puslapį

Gėlė „milžinė“ netikėtai praaugo ir savo šeimininkę

Neįprasta juka auga šeimininkės kieme. Asmeninio archyvo nuotr. Neįprasta juka auga šeimininkės kieme. Asmeninio archyvo nuotr.

Ukmergiškę Ritą Kučinskienę neįprastai pradžiugino jos auginamos gėlės. V. Kudirkos gatvėje gyvenančios moters namo kiemą papuošė išskirtinio dydžio juka.

Jukas ir kitas gėles auginanti moteris tokio dydžio šio augalo tikina dar neregėjusi ir niekada neturėjusi. „Paprastai stiebai būna metro aukščio, o dabar didesnė ir už mane – kokių 2 metrų“, – šypsosi ji.

Teigia tokios gražuolės nei tikėjusis, nei kur nors ypatingai ieškojusi: „Tiesiog eidama kažkada pamačiau ir iš augalus pardavinėjusios moters nusipirkau porą kelmiukų. O jų labai prisidaugino.“

Ukmergiškės augalai, ypač neįprastoji juka, sulaukia ir praeivių dėmesio. „Gyvenu prie pat gatvės, ir vis keista būdavo: ko čia visi praeidami žiūri po mano langu? – sako ji. – Ir klausinėja, teiraujasi patarimų, tad pasidaliju auginimo ir priežiūros patirtim. Tačiau tikrai nieko ypatingo nedarau. Jukas laistau grynu vandeniu, ir žemė visai paprasta – gal tiesiog joms vieta patiko. Jei užpuola ligos, nupurškiu. Kiti žiemą jukas uždengia, o maniškės buvo sušutusios, todėl dabar palieku – lietuviškos žiemos jos nebijo.“

Ponios Ritos darželyje rastume visokių gėlių. Moteris pasakojo jau nebedirbanti, tad pagaliau galinti visa širdimi atsidėti savo augalams ir darbams darže. Dėkinga ir savo bičiulei Alvyrai, kuri, sakė mūsų pašnekovė, itin domisi su gėlėmis susijusiomis naujovėmis bei įsigytų naujų rūšių visada pasiūlo ir jai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)