Policijos reidai rugsėjo mėnesį

Policijos reidai rugsėjo mėnesį. Gedimino Nemunaičio nuotr. Policijos reidai rugsėjo mėnesį. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Prasidėjus mokslo metams, policijos pareigūnai vykdys trumpalaikius reidus prie mokyklų. Prieš pamokas ir po jų teisėsaugininkai tikrins transporto priemones, kurias vairuoja mokiniai (vairuotojo pažymėjimus, kitus būtinus dokumentus, saugos diržų, saugos šalmų naudojimą).

Daug dėmesio bus sutelkta į vaikus, važiuojančius dviračiais. Pareigūnai domėsis, ar vaikai turi atšvaitų, primins jiems šviesą atspindinčių elementų naudojimo svarbą tamsiuoju paros metu. Prie pėsčiųjų perėjų, sankryžose pareigūnai vykdys įvairių transporto priemonių vairuotojų ir jų keleivių elgesio (saugos šalmai važiuojantiesiems motociklu, važiavimo greitis) kelyje kontrolę.

Pagal galimybes bus organizuojami mokyklinių, taip pat maršrutinių autobusų vairuotojų blaivumo atsitiktiniai patikrinimai.

Rugsėjo 1–16 dienomis policijos pareigūnai budės prie bendrojo lavinimo ir ikimokyklinio ugdymo įstaigų, šalia pėsčiųjų perėjų. Į pagalbą saugiam eismui užtikrinti bus pasitelkti ir policijos rėmėjai, šauliai. Siekiant užtikrinti vežamų automobiliais vaikų saugumą, policijos pareigūnai kontroliuos, kaip yra naudojamos vaikų prisegimo ir saugumo sistemos, specialios kėdutės, ar keleiviai automobilio priekyje ir gale naudoja saugos diržus. Pasibaigus numatytoms priemonėms, kontrolė bus tęsiama ir toliau, nuolat organizuojant netikėtus blaivumo bei kitų pažeidimų patikrinimus.

Vykdant prevencinę, šviečiamąją-auklėjamąją veiklą pagal galimybes į pagalbą pareigūnai pasitelks policijos kapelionus, mokiniams organizuos saugaus eismo ir elgesio keliuose pamokas, kitus prevencinio pobūdžio renginius, primins apie atsakomybę už nepilnamečių padarytus teisės pažeidimus, aktyviai organizuos darbą saugaus eismo klasėse.

Kaip ir kiekvienais metais, policijos pareigūnai rūpinsis mokinių gerove, saugiu keliavimu ir buvimu mokykloje. Prašome žmonių, ypatingai vairuojančių, atidumo, tolerancijos pradinukų bei aukštesniųjų klasių mokinių atžvilgiu.

Policijos departamento inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų