Baidares „okupuoja“ aferistai

Baidares išnuomavo, tačiau nebeatgavo. Gedimino Nemunaičio nuotr. Baidares išnuomavo, tačiau nebeatgavo. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Vasaros pramogos apkarsta ne tik poilsiautojams, bet ir jų siūlytojams. Nuo aferistų nukenčia net baidares nuomojantys asmenys, kurie patiria didžiulių nuostolių.

Į rajono policijos komisariatą kreipėsi šiuo metu Vilniuje gyvenantis, tačiau baidarių verslu čia užsiimantis ukmergiškis Donatas Micia. Savo pareiškime jis teigia išnuomojęs 4 baidares, kurios nebuvo grąžintos.

„Ukmergės žinioms“ D. Micia pasakojo, jog telefonu paskambinęs klientas sakė pageidaujantis vežtis baidares į Molėtus. Jų pasiimti keliais automobiliais atvažiavusią plaukikų kompaniją aptarnavo pašnekovo tėtis, kuris nieko bloga neįtardamas šiai ir patikėjo visą inventorių. Deja, tiek jį ir tematė... 

Sutartu laiku baidarės nebuvo pristatytos. D. Micia pasakoja, jog su klientu iš pradžių pavyko susisiekti telefonu. „Jis atsiprašinėjo, žadėjo viską grąžinti ir sumokėti už ilgesnį nuomos laiką. Tačiau vėliau telefono nebekėlė, o galiausiai jis buvo visai išjungtas“, – sakė jis.

Anot vyro, tik paskambinęs klientas melavo esantis ukmergiškis: „Sakė, kad gyvena Pavasario gatvėje, bet greitai išsiaiškinom, kad yra iš Šalčininkų. Pasirodo, ir ten nurodęs melagingą adresą. Pats į Šalčininkus nuvažiavau. Miestelis mažas, kaimynai parodė, kur tas asmuo anksčiau gyveno. Jau kurį laiką išvykęs, o čia gyvena jo tėvai.“

Baidares pasisavinusio nepažįstamojo ieško ne tik jų savininkas. Policijos komisariate dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. D. Micios teigimu, įtariamasis gimęs 1988 metais. Žino ir jo vardą bei pavardę. Manoma, jog panašius nusikaltimus vykdo padedamas bendrų.

Pašnekovas sako sužinojęs, jog šis asmuo ir Vilniuje išsinuomojęs bei negrąžinęs dviejų baidarių. „Jie taip elgiasi, kad baidares parduotų arba nuomotų, – mano jis. – Aš ir kolegas baidarininkus perspėjau, kad būtų atsargūs ir atkreiptų dėmesį, nes gali būti aferistai.“

Komplektas, kuriame – baidarė, irklai, liemenės, anot jo, vertas apie 700 eurų, o tokių komplektų dėl šio nelemto užsakymo netekęs keturių... 

Baidarės – tuščios

Vienuolika metų baidarių nuomos paslaugas teikiantis ukmergiškis Kastytis Kvietkauskas pasakoja apie įvairius susijusius atvejus, kuriuos teko patirti pačiam ir kolegoms. Nuostolių, sako, būna didžiulių, mat viena baidarė gali būti verta ir 600 eurų. 

Vienas iš visai nemalonių ir rūpesčių sukėlusių nuotykių – per visą naktį šėlusių plaukikų pramogos. Po jų – vienut vienutėlės, be pramogautojų likusios baidarės... „Ryte radom tuščias vidury miškų. Tačiau žmonės popiet prisistatė, sako – į Nuotekų kaimą pas tėvus nusinešėm... Šitaip „nukeliavo“ trys baidarės. Tai ačiū Dievui, kad nors taip pasibaigė“, – atvirauja K. Kvietkauskas.

Tai, palyginti, dar laimingai pasibaigęs plaukimas, mat būta ir daug liūdnesnės patirties. „Žmonės, kurie kreipiasi, paprastai atvyksta su automobiliais, palieka juos stovyklavietėje, duoda kontaktus, kad parplaukus galėtume susiskambinti. O būna ir taip, kad dingsta be jokių galų ir neįmanoma susisiekti“, – pasakoja jis. 

Pasidalija ir kolegų mūsų bei kituose rajonuose patirtimi. Pasirodo, tai, jog baidarės kartais išmėtomos bet kur, – dar ne toks stebinantis nutikimas. „Vieno baidarių nuomotojo draugai paėmė jas pasiplaukiot, pardavė ir pabėgo į Angliją“, – prisimena vieną iš aferų. 

Apgavę pasisavino

Atskleidžia ir panašias situacijas gerokai pranokstančią istoriją: „Atvyko šeima su vaikais, pageidavo išsinuomoti 10 baidarių. Pasiėmė jas ir išplaukė. Niekaip nesulaukęs šeimininkas skambina – nėra ryšio. O jie, kaip vėliau paaiškėjo, truputį paplaukė, baidares, kurios buvo apynaujės, į „fūrą“ sumetė... Šeimą suvaidino, vaikams turbūt pasakė – užteks, laisvi, gal kiek sumokėjo...“

„Aktorius“, anot pašnekovo, visgi pričiupo policija. Visa ši istorija vyko Raseinių krašte, Dubysos upėje...

„Užblūdijo“...

Ir pats turi ką papasakoti apie įvairiausius savo klientų nuotykius. Štai prieš kelias savaites Siesarties upe plaukė keliolikos žmonių kompanija. Į trasą su baidarėmis išsiruošė vakarop, po darbų. 

„Dalis jų grįžo laiku, o dalis užbaliavojo ir blūdijo pernakt... Kitą dieną prie buvusio baldų fabriko atplaukusią tuščią baidarę atsitiktinai pamatęs žmogus paskambino į policiją, pranešė. Sužinojęs skubėjau žiūrėti“, – vyras džiaugiasi, jog ši istorija baigėsi laimingai ir visi plaukikai gyvi ir sveiki. 

Tiesa, jei nepaisysim to, jog po tos nakties vandeny pradingo ne tik plaukikams duotos liemenės, bet ir jų pačių iš baidarių iškritę daiktai, dokumentai... 

Ištiko infarktas

„Būna – tai liemenę pameta, tai irklą sulaužo... Kompensuoti nuostolį – plius minus 20 eurų. Tačiau žmonės dėl to būna perspėjami, ir, jei kas nutinka, geranoriškai atlygina“, – paprastesnius atvejus mini K. Kvietkauskas. 

„Tačiau pasitaiko ir tokių, kurie elgiasi piktybiškai, – neslepia jis. – Nesutinka, grasina – nemokėsiu, ir viskas... Pavyzdžiui, jei kokia įmonė plaukia. Juk ne kokie vargšai, kad nepadengtų nuostolių. Bet jei vadovas tokį foną padaro, darbuotojams nelieka nieko kito.“

Girdėjęs ir tokių pasakojimų, kai plaukimas baigiasi liūdnai dėl kitų priežasčių. Žino atvejį, kai vienam iš plaukikų, ištikus infarktui, tiesiog vandeny teko kviesti greitąją medicinos pagalbą.

Nuo aferistų nukentėjęs Donatas Micia prašo ir visuomenės pagalbos. Už vertingą informaciją, padėsiančią susigrąžinti prarastas baidares, žada padovanoti žygį baidarėmis 8 žmonių grupei. Daugiau informacijos: www.ukmergesbaidares.lt.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # Irena 2018-05-07 15:54
Na taip, visko būna... Ir nepatikimų nuomininkų, ir nuomotojų. Mūsų draugų kompanija visad naudojasi https://baidariu.lt/ paslaugojims! Patikimiausias baidariu nuomuotojas kiek yra tekę plaukti! Visada tvarkingas ir punktualus.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # Irena 2018-05-07 15:56
Na taip, visko būna... Ir nepatikimų nuomininkų, ir nuomotojų. Mūsų draugų kompanija visad naudojasi https://baidariu.lt/ paslaugojims! Patikimiausias baidariu nuomuotojas: https://baidariu.lt/ kiek yra tekę plaukti! Visada tvarkingas ir punktualus.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų