Rajone „užderėjo“ neblaivių vairuotojų

Gatvėse ir keliuose – policijos patikrinimai. Policijos komisariato archyvo nuotr. Gatvėse ir keliuose – policijos patikrinimai. Policijos komisariato archyvo nuotr.

Didelės baudos neatbaido ukmergiškių nuo noro sėsti prie vairo išgėrus – rengiantis Velykų šventėms ir ilgąjį savaitgalį sulaikyti net šeši prie vairo neblaivūs sėdę vairuotojai.

Penktadienį apie vidurdienį Ukmergėje, Žalgirio gatvėje, policijos pareigūnai pastebėjo įtartinai važiuojantį traktorių. Transporto priemonę vairavo 47-erių metų vyras. Patikrinus alkoholio kiekio matuokliu jam nustatytas vidutinis, 1,92 promilės, girtumas.

Dar vienas neblaivus vairuotojas buvo sulaikytas penktadienio vakarą. Apie 21.32 val. Kurėnų kaime, degalinėje „Statoil“, važiuodamas atbuline eiga automobilis „VW Passat“ kliudė aikštelėje stovintį automobilį „Ford Focus“, priklausantį 27-erių metų klaipėdiečiui.

„Pasatą“ vairavo 26-erių metų vyras iš Pasvalio rajono. Alkoholio kiekio matuokliu jam nustatytas 1,68 promilės girtumas. Taip pat nustatyta, kad pasvalietis neturi teisės vairuoti transporto priemones.

Jau po vidurnakčio, 1.30 val., Vidiškių seniūnijoje, Kurėnų kaime, degalinėje „Statoil“, patruliai pastebėjo įtartinus jaunuolius. Buvo akivaizdu, kad pareigūnų pasirodymas juos sutrikdė. Ilgai netrukę, jie sėdo į „VW Golf“ automobilį ir išvažiavo. Pareigūnai išvažiavo iš paskos.

Automobilio vairuotojas keistai manevravo ir netrukus nuvažiavo į griovį. Išlipęs jaunuolis pasileido bėgti laukais. Vienas iš patrulių bėglį pasivijo. Kadangi šis aktyviai priešinosi, buvo panaudotas elektros impulsinis prietaisas. 20-mečiui vairuotojui nustatytas 2,01 promilės girtumas.

Patikrinus jaunuolio duomenis, paaiškėjo, kad jis neturi vairuotojo pažymėjimo. Kartu važiavęs draugas taip pat buvo neblaivus.

Šeštadienį apie 21.50 val. Ukmergėje Antakalnio gatvėje patruliai sulaikė 27-erių metų Širvintų rajono Medilių kaimo gyventoją, kuris vairavo automobilį „Peugeot 406“ būdamas neblaivus. Alkoholio kiekio matuokliu jam nustatytas 1,95 promilės girtumas. Apie pavojingai važiuojančią transporto priemonę bendruoju pagalbos telefonu pareigūnus informavo kitas vairuotojas.

Sekmadienį apie 23 val. gautas gyventojų pranešimas, kad Kauno gatvėje, ties „Ukmergės pienine“, nuo kelio nuvažiavo mašina. Įvykio vietoje buvęs 19-metis neigė vairavęs automobilį „VW Golf“. Jaunuolis gyvena Kauno rajone, Domeikavos kaime. Patikrinus alkoholio kiekio matuokliu jam nustatytas 2,14 promilės girtumas.

Gyventojų dėka buvo sulaikytas dar vienas neblaivus vairuotojas. Pirmadienį apie 12.20 val. jis į save atkreipė dėmesį pavojingai važiuodamas Kauno gatve.

Anykščių rajone, Troškūnų kaime gyvenantis 50-metis vyras, vairavęs automobilį „Seat Ibiza“, į alkoholio kiekio matuoklį įpūtė 1,85 promilės.

Dėl visų šių įvykių policijoje pradėti ikiteisminiai tyrimai. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistė Asta Krogertienė informavo, kad per pirmus tris šių metų mėnesius iš viso Ukmergėje pradėta 11 tokių ikiteisminių tyrimų.

Policija dėkoja gyventojams, pranešusiems apie įtartinai važiuojančias transporto priemones bei padėjusiems nutraukti pavojingų vairuotojų keliones.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+1 # Kad 2018-11-28 09:51
Juos kur tuos pijokus :D
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų