Sveikinami nauji medžiotojai. Gedimino Nemunaičio nuotr. Sveikinami nauji medžiotojai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijos gretas šiemet papildys 15 naujų medžiotojų. Antradienį jiems buvo iškilmingai įteikti Medžiotojo bilietai.

Būsimieji medžiotojai privalo išklausyti teorinius kursus, o išlaikius teorijos, privalomas ir šaudymo egzaminas. Vyrai šaudė į skraidančias lėkšteles.

Teorijos kursai organizuojami, kai susidaro norinčiųjų juos laikyti grupės. Keliolikos asmenų grupės Ukmergėje susidaro kasmet.

Gana intensyvūs teoriniai mokymai truko pernai nuo liepos mėnesio iki metų pabaigos. Skirtingai nei praėjusių metų grupėje, šiemet tarp jų nebuvo nė vienos moters.

Medžiotojo bilietus vyrams įteikęs Vilniaus regiono teisės medžioti suteikimo ir panaikinimo komisijos pirmininkas  Sigitas Mikėnas pažymėjo, kad ši grupė buvo neįtikėtina – vienintelė pirmininko darbo praktikoje tokia, kuomet absoliučiai visi išlaikė teorijos egzaminą.

Ir visi iki vieno atvyko atsiimti pažymėjimo...

Teorines žinias būsimiems medžiotojams suteikęs Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininko pavaduotojas Vilniaus universiteto lektorius Eugenijus Tijušas pasakojo, kad laikomas egzaminas išties labai rimtas ir sudėtingas – reikia atsakyti net į 1500 klausimų.

E. Tijušas pasakojo, kad būsimieji medžiotojai pagal sudarytą programą mokosi įvairių dalykų – nuo medžioklės istorijos iki pirmosios pagalbos suteikimo sužeistajam.

Jie privalo išmanyti apie ginklus, saugą medžioklės metu, įsigilinti į daugelį šalies įstatymų. „Nėra nė vieno kito pomėgio, kuris būtų taip griežtai reglamentuotas“, – sako E. Tijušas. Pasak jo, medžiotojai turi puikiai žinoti ir gyvūnų biologiją, o norintieji gauti medžiotojo selekcininko kvalifikaciją – papildomai mokytis bei gilinti žinias.

Lietuvoje šiuo metu teisę medžioti turi apie 30 000 žmonių.

E. Tijušas sako, kad tai labai mažas procentas nuo šalies gyventojų lyginant su kitomis Europos šalimis. Pavyzdžiui, Airijoje medžiotojų dešimteriopai daugiau nei pas mus, o Prancūzijoje jų – beveik pusantro milijono.

„Mylėkit gamtą ir gamta jus mylės“, – lakoniška, tačiau gilia mintimi palydėjo savo sveikinimus naujiesiems medžiotojams simbolines regalijas įteikęs Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininko pavaduotojas.

Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijos medžioklės žinovas-žuvininkas Arūnas Pračkaila pasakojo, kad draugija šiuo metu vienija apie 600 medžiotojų. Parašę prašymus į ją įstos ir šį antradienį bilietus gavę ukmergiškiai.

Draugijos gretos kasmet labai smarkiai neauga – pasipildo po keliolika, tačiau Anapilin išeina ar aktyvią veiklą palieka draugijos veteranai...

Ne visi draugijos nariai turi galimybę priklausyti seniūnijose veikiantiems klubams ir būreliams, nes yra fiksuotas klubų ir būrelių narių skaičius. Nepriklausantieji klubams ir būreliams medžioklėse gali dalyvauti svečio teisėmis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+2 # xx 2017-01-16 23:31
pildosi brakonieriu gretos.... :) na bet nieko,laikui begant issisaudo vienas kita :lol: ka patvirtina neperseniausi ivykiai medziokleja...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų