Spausdinti šį puslapį

Rinkimuose pasigedo kandidato

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Šį ketvirtadienį vyksta Deltuvos seniūnijos Leonpolio, Jakutiškių ir Atkočių seniūnaitijų seniūnaičių rinkimai.

Tačiau rinkimų išvakarėse į redakciją paskambinusi Jakutiškių gyventoja išsakė abejones, ar jų kaimo seniūnaičio rinkimai tikrai demokratiški. Moters teigimu, skelbimas apie būsimus rinkimus skelbimų lentoje kabojo pernelyg trumpai, kad gyventojai galėtų aptarti ir pasiūlyti kandidatą. Esą tam laiko buvę vos dvi dienos, o ir rinkimų išvakarėse kaimo žmonės net nežino kandidato pavardės.

Deltuvos seniūnas  Gintaras Radzevičius tokias kalbas paneigė ir tikino, kad Jakutiškių gyvenvietės bendruomenė į seniūnaičius pasiūlė šios bendruomenės pirmininką Kęstutį Zinkevičių.

Visa informaciją apie tai yra paviešinta Deltuvos seniūnijos feisbuko paskyroje.

Beje, Jakutiškių kaime, viename iš nedaugelio Ukmergės rajone, yra net dvi bendruomenės. Be minėtos, neseniai veiklą pradėjusios yra ir anksčiau įsikūrusi Jakutiškių kaimo bendruomenė. Kadangi kandidatas vienas, akivaizdu, kad antroji bendruomenė savo kandidato nepateikė.

Deltuvos seniūnas sakė, kad yra pristatytos ir kitų dviejų – Leonpolio ir Atkočių seniūnaičių kandidatūros. Leonpoliečiai pasiūlė šias pareigas eiti Kristinai Kaselienei, o Atkočių gyventojai – Vidmantui Tamošiūnui.

Pagal Vietos savivaldos įstatymą, seniūnaitis turi teisę tiesiogiai dalyvauti rengiant ir svarstant savivaldybės institucijų sprendimų projektus, kai klausimai susiję su jo atstovaujamos gyvenamosios vietovės bendruomenės viešaisiais reikalais;

dalyvauja svarstant klausimus dėl piniginės socialinės paramos skyrimo;

dalyvauja pretendentų į seniūno pareigas konkurso komisijoje;

dalyvauja organizuojant gyventojų apklausas ir gyventojų susitikimus su savivaldybės tarybos nariais, seniūnu, savivaldybės administracijos direktoriumi arba kitais savivaldybės ir valstybės institucijų ir įstaigų atstovais; dalyvauja seniūnaičių sueigoje.

Metams pasibaigus gyventojams jis pateikia veiklos ataskaitą ir veiklos kryptis kitiems metams.

Seniūnaitis skatina gyventojus prižiūrėti gyvenamosios vietovės teritoriją, rūpintis aplinkos apsauga; rūpintis labiausiai pažeidžiamais bendruomenės nariais;

organizuoti kultūros, sporto renginius, bendruomenės saugumo užtikrinimo priemones.

Prireikus jis teikia informaciją gyventojams apie savivaldybės institucijų ir įstaigų, Vyriausybės atstovo funkcijas, jų darbo laiką.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)